Pletete tři věci do kupy.
1) Thomasova moučka je odpad vznikající při výrobě železa. Při zušlechťování surového železa (toho z rudy) se přidává pro odstranění příměsí vápenec, který vyváže dostupný fosfor a vzniklá směs s cca 6%ty fosforečnanu vápenatého vyplave jako struska na hladinu (tj. Ca3(PO4)2.CaO). Po odpichu nejprve vyteče zušlechtěné "železo" a poté struska. Protože jde o nejhůře rozpustnou formu "apatitu", je nutno před zemědělským využitím tuto surovinu pomlít na co nejjemnější prášek.
2) Masokostní moučka je výsledek zpracování živočišných odpadů v kafilérii, kdy tuhý podíl není rozlišen na kostní moučku a pomleté denaturaované měké tkáně. Jako hnojivo je cená zejména pro vysoký obsah dusíku (proteiny).
3) Kostní moučka je vápenato-fosforečné hnojivo vzniklé drcením separovaných kostí.
SfK.