Ďakujem za názor.
Mňa to len tak zaujalo, že či neexistujú nejaké výskumy, prípadne šľachtenie takýchto cielených odrôd, keďže v súčasnosti je šľachtiteľstvo na celkom dobrej úrovni, a ríbezlové vína sú (aspoň z môjho pohľadu) stále viac žiadané. Či sa už niekto tomu nevenoval, zlepšiť požadovanú kvalitu či už samotných plodov kvôli spracovaniu, alebo samotnú senzorickú kvalitu vína, a tým aj rozšíriť rozmanitosť ríbezlových vín. Predsa by bolo celkom zaujímavé vyrábať "odrodové" ribezlové vína.
Mám vysadených zatiaľ len pár desiatok koreňov, a rozmýšľam, že by som výsadbu jemne rozšíril. A tak zisťujem informácie, či existujú nejaké vhodnejšie odrody. Možno v zahraničných článkoch sa niečomu takému venovali, skúsim ešte tam pohľadať.
Zatiaľ vám ďakujem pekne za vaše skúsenosti.
K.