Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý deň,

podarilo sa mi zohnať 4 odrezky odrody Neguš, a tak uvažujem čo s nimi. Skladujem ich v chladničke, ale už trochu začínajú rašiť.

Meruzalku nemám, ale mám jostu, tak skúsim dva zaštepiť, len čakám na lepšie počasie. Josty sú síce už hodne narašené, ale mrzne a sneží. Čo by ste poradili, je lepšie počkať na oteplenie aj za cenu rizika, že vrúble v chladničke budú ďalej rašiť?

Alebo je lepšie egreš čím skôr naočkovať, napr. na Forkerta, resp. je lepšie vrúbľovať do rázštepu?  Pri ovocných stromoch uprednostňujem očkovanie, čo je výhodnejšie u egreša?

Dva zvyšné odrezky uvažujem že skúsim zapichnúť do kvetináča, ako poistku ak by náhodou štepenie nevyšlo, možno zakorenia. 

Ešte jedna skúsenosť k pestovaniu. Mám drobné ovocie len v kríkovom tvare. Pestujem ich pri drôtenke s 3 drôtmi nad sebou (60-120-180 cm), ponechávam niekoľko najsilnejších výhonov na ker, a postupne ako rastú ich vyväzujem vedľa seba, tak aby sa nekrižovali, do tvaru vejára. Majú tak dosť svetla aj vzduchu.

Peter

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika