Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Pokus jsou tak postižené pouze vrcholky větviček, ustřihněte je a počkejte, jestli další nové výhony budou v pořádku. Pořád si ale myslím, že problém je v substrátu, případně málo vody, hodně vody, málo přihnojování, hodně přihnojování, změna pH substrátu.

Samotná rašelina nemá žádné živiny. Já míchám baltskou rašelinu a piliny ze smrkového dřeva v poměru 2:1 a do toho přimíchám granulované hnojivo na borůvky.  Od dubna do července až srpna přihnojuji tekutým hnojivem, samozřejmě na borůvky. Mám je v nádobách, tak rychle reagují. Je otázka, jak dlouho budou v nádobách v pohodě vegetit. I když mám jednu v i  90 litrovém kalfasu a zatím pohoda. Úroda pohybuje 5-8 litrů.

Můžete taky zkusit třeba postiženou  rostlinku dát na čas do květináče velkého tak, aby se tam kořenový bal akorát vešel a dát do postínu. Mrkla jste se na tu diskuzi, jak jsem dala odkaz?

Marně čekám, kdy se ozvou další "borůvkáři" :-(

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika