Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Zdravím, chvilku trvalo tohle téma najít, ale protože u mě se zrovna extra nezadařilo, tak jsem tu pro změnu s dotazem. Urodilo se někomu na tomhle jahodníku něco?

Sazenice minulý rok celkem hezky rostla a bohatě odnožila, takže jsem získal další 2 rostlinky, ale po zdravotní stránce mi to nepřišlo úplně ono. Listy vypadaly jakoby napadené padlím, ale Talent na to nezabíral, skoro jsem nabyl dojmu, že je to fyziologická záležitost. Hlavní krize přišla po přezimování. Nové sazenice nezvládly silnější zamokření substrátu, takže přežila jen mateřská rostlina (ty dvě s nástupem jara uschly). Z počátku to vypadalo dobře, dokonce zakvetla a objevil se plod. Jenomže pak začaly osychat od okrajů listy (beze změny barvy, jako bych je jen sušil) a postupně uschnul i stvol s plodem (krásná sinalá barva). Nové listy jsou zatím OK, rostlinku jsem zalil Aliette a čekám. Začínám si myslet, že tenhle jahodník do našich podmínek neni. Petr L

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika