Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Pane Rony, opravdu nechápu Vaši úpornou snahu o okyselování rybízové marmelády. Nevím, zda to vyplynulo, ale z příspěvků M. Vysloužila a možná i mého snad je jasné, že do DOMÁCÍ marmelády z tohoto ovoce se nemusí přidávat ani pektin, ani kyseliny. Jinak je tomu u průmyslové výroby, tam se to dorovná na refrakci, odpaří na odparkách na sušinu a jde to do kelímků. Ale o průmyslovou výrobu zavařenin ve vlákně snad nešlo. Doma děláme rybízovou z obou druhů jen s cukrem, meruňkovou s želírovacím cukrem - pokud je tam kyselina tak to berem jak je, a angreštové čatní.  Víc pomazánek - mimo povidel - neděláme, nesnědlo by se to. Závěrem. Souhlasím s názorem p. Vysloužila, že dobrá domácí rybízová marmeláda se dá a má vyrábět z plně vyzrálého ovoce a není to na újmu kvality, naopak. Nepotřebuju si patlat na linecká kolečka o Vánocích (moje práce) nějakou syntetickou rosolovitou hmotu, která se nedá ani rozetřít a uhybá před lžičkou (amaroun).

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika