Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

kyselé jsou nezralé!!! ony rychle vyrostou a pak moc dlouho visí na keři a člověk marně čeká až uzrajou a nemá trpělivost vyčkat až jsou úplně zralé.Zralé trochu ztmavnou =tmavěji zelená barva neb první opadnou, to je znamení, že už začínají zrát.Po uzrání jsou velmi sladké a lahodné. Je to však soft fruit=měkké ovoce, tak se s nimi musí zacházet jako s malinami. Nejlepší je jíst přímo z keře neb opadlé, dát pod keř něco, známý dává záclony. druhý známý zas po opadnutí prvních vše otrhá a nechává změknout doma na talíři.Pěstuji to 40 let a velmi mi to chutná.
Tvrdé=nezralé jsou prostě nejedlé! Byli tady i z ministerstva a pán snědl celou skleničku kompotu, až se omlouval, že to celé snědl, moc mu to chutnalo.Mičurin z toho udělal i víno a píše, že to byl nápoj bohů.
 Pro pěstování kolomikty bude třeba vybrat jen nejlepší odrůdy a to bude ještě chvíli trvat. Nejpřístupnější je odrůda Vitakola a j pár jiných Kola54, Tyler= korejská ta méně roste. dokud nezjistíme s jistotou které odrůdy jsou samosprašné, je třeba sázet i samce.Ten je ozdobnější,. Odrůdy Gejša a september sun mají však listy skoro tak pestrobarevné jako samec. Tady v frýdku naproti nádraží mají v zahradnictví za 150.- jen samce jako ozdobné liany.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika