Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Nějak poslední dobou není nic zajímavého, tak přidávám.
Čím se řídit? Tím, co nám chutná a tím, co se nedá koupit v obchodě.
Jahodami se obvykle začíná.Když se zasadí včas aspoň v červenci tak stihnou dobře zakořenit a příští rok už je úroda.Jednou plodící sazenice stojí asi 6kč, stáleplodící stojí asi 15kč. Soused položil na záhon černou folii a do ní udělal otvory a zasadil.Pod tím to hřeje, takže je už má před dozráním.Brzkou úrodu můžeme čekat od malin, velkou od ostružin.Dnes už nikdo nesází trnité ostružiny.Maliny jsou také jednou plodící a dvakrát za sezonu plodící, červené i žluté.
Já doporučuji zasadit aktinidii kolomikta samčí i samičí. Je to moc chutné ovoce a moc zdravé, nikde to nejde koupit hotové.Věřím, že během několika let to bude mít skoro každý, jen skalní nedůvěřivci ne.
Rakytník by měl být všude, samčí i samičí rostlina.Dále sázím angrešt, odolné odrůdy, rybíz raný i pozdnější, červený, bílý i černý.Mám rád i meruzalku.Vůně jejích květů mi vždy připomene dětství.Velké samičky čmeláků z květů rádi mlsají.Jostu lze také zkusit.
Ze stromů mi moc chutnala sladkovišeň amarelka královská.Ta se musí nechat hodně vyzrát aby měla nejlepší chuť.Když uzraje, změknou plody a nejde je dopravovat, mačkají se, jen v malých kelímcích jako maliny by to snad šlo.Proto se nedostanou koupit. Třešně sázíme už jen na zakrslé podnoži.Višně mají větší použití v kuchyni nežli třešně.
Bez hrušky letní podzimní i zimní by to asi nebyla zahrada.Jabloně musí být, nejlépe odolné, podzimní i zimní, může být i letní.Švestka a ryngle by neměly chybět.Zbývá ještě pár možností, kdoule na zavařování, moruše na mlsání, Ovocná hlošina a čínská višeň pro děti.Dobrou chuť

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 10.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika