Tulipány - dají se vysadit ještě teď?

host - 180.241 (?)
20.2.2010 10:26

Zasadit se musí, ten cyklus musí prostě proběhnout, do příštího podzimu už skladované nevydrží.  Mám doma nějaké silné pláty polystyrenu, takže já bych plát polystyrenu položil po odstranění sněhu na zem a nechal nějaký den, dokud zemní teplo zmrzlou půdu nerozehřeje.  Pak bych je některý den přes poledne, kdy bude kolem nuly, aby cibulky od vzduchu nepromrzly, do té půdy v hustším sponu prostě zasázel. nechal je udělat cyklus, odkvést,  zavadnout, cibulky pak vyhrabal a zasadil na konečné místo. Možná ale v nejbližších dnech už půda rozmrzne, pár dnů určitě ještě cibulky vydrží.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 75.41 (?), 20.2.2010 2:50, zobrazeno: 7202x

Dobrý den,

mám doma pár desítek sazeniček tulipánů [několik různých druhů], které se mi nepovedlo kvůli nemoci včas zasadit.

Jsou mírně naklíčené a mám dojem, že když je nezasadím, příští rok už bude po nich.

Je možné je zasadit ještě teď?

Samozřejmě asi ne na zahrádku... Mohu je zasadit třeba do obřího květináče? A jak se o ně mám poté starat? Na světlo, zalévat málo...??

Nebo mám počkat, až rozmrzne půda a zasadit je opožděně - nebude pak na ně příliš teplo, až vykvetou [Kdy by to asi tak mohlo být? Nemám vůbec představu.]?

Co pro ně bude lepší?

Děkuji moc za případné odpovědi

-----------------------------------------------------

Zahrádkář amatér a lajdák

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6671) - 147.108 (?), 20.2.2010 8:28

Už to opakuju asi po x. Zasadit ihned, pokud možno do chladna, zjara vynést ven, venku dopěstovat a na podzim zasadit na místo.

Danny - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (195) - 176.71 (?), 20.2.2010 8:38

Zasadila bych polovinu cibulek(nebo i víc) na zahrádku, pod sněhem prý není půda zmrzlá, záleží na tom, jak půda u Vás vypadá, Za dva týdny mohou být už dobré podmínky. No a polovinu do květináček. nechala bych v chladu, pokud bude už nad nulou, klidně i venku. Prostě něco s nimi udělejte, byla by to velká škoda. Já před pár lety zasadila v únoru přemrzlé cibulky narcisků a jaká to byla na jaře paráda!!! Hodně zdaru.

přemrzlé cibulky zasazené v únpru
přemrzlé cibulky zasazené v únpru

host - 180.241 (?), 20.2.2010 10:26

Zasadit se musí, ten cyklus musí prostě proběhnout, do příštího podzimu už skladované nevydrží.  Mám doma nějaké silné pláty polystyrenu, takže já bych plát polystyrenu položil po odstranění sněhu na zem a nechal nějaký den, dokud zemní teplo zmrzlou půdu nerozehřeje.  Pak bych je některý den přes poledne, kdy bude kolem nuly, aby cibulky od vzduchu nepromrzly, do té půdy v hustším sponu prostě zasázel. nechal je udělat cyklus, odkvést,  zavadnout, cibulky pak vyhrabal a zasadil na konečné místo. Možná ale v nejbližších dnech už půda rozmrzne, pár dnů určitě ještě cibulky vydrží.

host - 19.216 (?), 1.3.2010 9:14

určitě je zasadte ted už je zem rozmrzlá, já už jsem také jednou sázela cibulky do rozmrzlé půdy v lednu a dopadlo to dobře vsechno vykvetlo   Dana

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz