Proč narcisy nekvetou?

host - 58.225 (?)
18.5.2010 22:58

Chtějí přihnojit - draslík a fosfor, méně dusíku, tedy nějaké hnojivo květ a plod.Až se usadí, pokvetou.Všimněte se, že mají mnohem menší cibulky, než ty kupované nadupané novějších odrůd. pH

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

dvv - (1) - 202.194 (?), 25.4.2008 11:21, zobrazeno: 21195x

Před více než dvěma lety jsem si zasadila celý pruh narcisů - mám ráda ty nejobyčejnější voňavé světle žluté s krátkou korunkou - v očekávání, že se mi rozmnoží, zhoustnou a vytvoří krásný lem. První rok jsem jim odpustila, že nekvetly - doufala jsem že se "usadí". Druhý rok kvetly snad 3, letos opět - jsou pozdnější, takže kvetou až teď. Mám tedy slušnou řadu listů, ale jen pár květů - ví někdo proč a co udělat, aby kvetly??

Díky za radu Vlasta

host - 137.8 (?), 30.4.2008 10:02

Také jsem se pokusila "přisadit" do zahrádky obyčejný narcis, ten úplně s přírody, planý vonící bílý bez trubky.  Všechny narcisy "parádní" z drahých velkých cibulí udělaly divy a sklízejí obdiv(y), kvetou z trávníku, hryzce s přehledem odhánějí, kytice ve váze už týden bere dech... Ten obyč se neujal - jako vám.  Též pátrám čím to je, už je totiž druhý (z rumiště)...Přijde na to někdo???

host - 68.136 (?), 10.5.2010 20:45

Tenhle "planý" voňavý narcis (tuším, že zahradníci jim říkají poeticus hybridy) mi taky nikdy nekvetl, spousta listů, množil se, ale květy nikde (narozdíl od všech ostatních, kdejaké plnokvěté a kolárové mám a kvetou všechny krásně).

Letos, nevím, co se stalo, jich mám právě teď na zahradě záplavu. Brousím tu po fóru a hledám, jestli někde nenajdu vysvětlení, jestli nemají nějaké speciální nároky či co, ale nic. Asi se konečně po tolika letech usadily. :) Takže možná stačí čekat. Nebo nahnojit, já loni poprvé cibulovinám přidávala a párkrát po odkvětu dostaly slušnou zálivku Kristalonem. :)

Zdraví Daniela

new dawn - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (311) - 176.18 (?), 11.5.2010 0:42

Také mám s nimi (N.poeticus) problémy. Tátovi kdysi kvetly dost, takže typem půdy by to nemělo být. Když byly déle na jednom místě, tak jen sem-tam 1 květ, zato listí moře. Když jsem je přesadila, tak také nic. Loni na podzim jsem je dostala od kamarádky, že jí normálně kvetou - zatím nic... Ale u nás z domu jedna paní přinesla na podzim trs ze zahrádky a jen tak "píchla" u baráku --- a kvetou jak divé, květy snad na každé cibuli !! Jinak jak píšete, všechny ostatní kvetou normálně.           Zdraví Lída

host - 58.225 (?), 18.5.2010 22:58

Chtějí přihnojit - draslík a fosfor, méně dusíku, tedy nějaké hnojivo květ a plod.Až se usadí, pokvetou.Všimněte se, že mají mnohem menší cibulky, než ty kupované nadupané novějších odrůd. pH

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz