narcisy

nerglova - (22) - 36.244 (?)
24.1.2010 9:43

Mockrát děkuji. Hned dám do truhlíků. Cibule jsou pěkně veliké, nejsou vůbec vyschlé a už mírně narašené. Už z nich "vyčuhují" kousíčky listů cca 1-1,5 cm.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Jiří Janča - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1579) - 48.243 (?), 24.1.2010 9:26

Sežeňte si dostatek květináčů, starých kýblů nebo truhlíků, dejte do nich substrát - prodávají jej v hypersupermarketech i teď, nebo stačí písek a cibule narcisů do nich mělce zasaďtě klidně jednu vedle druhé. Nádoby s narcisy dejte někam, kde je kolem nuly nebo i slabě mrzne a substrát udržujte vlhký. Co nejdříve z jara,  jakmile půjde rýpnout do země cibule vybetre z nádob a zasaďte ven 10 cm hluboko. Jestli už budou mít narašené listy, tak špičky listů nechce vykukovat za země. Pokud jsou cibule dostatečně velké a nejsou tím dlouhým pobytem mimo zem vyschlé, tak určitě pokvetou. Normálně se narcisy sázejí koncem léta a začátkem podzimu, ale velká cibule vydrží v suchu a chladnu celou zimu.

nerglova - (22) - 36.244 (?), 24.1.2010 9:43

Mockrát děkuji. Hned dám do truhlíků. Cibule jsou pěkně veliké, nejsou vůbec vyschlé a už mírně narašené. Už z nich "vyčuhují" kousíčky listů cca 1-1,5 cm.

host - 68.117 (?), 25.1.2010 9:21

Děkuji za radu panu Jiřímu Jančovi, co s cibulkami narcisů. Když je člověk bezradný, potřebuje poradit, ne kritizovat jako předchozí pěstitel. A pan Janča to skutečně umí. Ještě jednou díky. Klimešová

nerglova - (22) - 174.216 (?), 11.4.2010 11:59

Chtěla bych Vám pane Jančo ještě jednou poděkovat. Nasadila jsem cibule dle Vaší rady do truhlíků a koncem ůnora dala na záhon. A světe div se - už vyrážejí květy!!! Jsem moc ráda, že jsem o tak krásné zdravé cibule nepřišla a nedala na předchozí radu, že je můžu rovnou vyhodit. Ještě jednou tiséceré díky Lenka

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?9:56
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Pila8.7.2025
Péče o jezírko na chtě4.7.2025
Péče o jezírko na chtě3.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz