kalokvět
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host, 12.5.2005 14:02, zobrazeno: 31417x
Prosím o popis a pěstování trvalky kalokvět. Děkuji
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 157.129 (?), 15.6.2006 21:30
Do včerejška jsem kalokvět měla jako pokojovou květenu, která, pokud je pod mou starostlivou péčí - trucuje, naproti tomu mamince, která jí dá jen to nejnutnější, kvete obrovsky! Dále lidem, které jsem jí obdarovala a mohou dodržovat zimní klid - překrásně kvete. Včera jsem se dozvěděla, že se jedná o trvalku, tak to ještě zkusím a šup s ní do země. Touto dobou za rok budu moci předat další informace....
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 202.242 (?), 26.5.2010 14:54
Nevíte někdo, proč mám u kalokvětu pokroucené listy, i když jsou zelené, tak se rolují. Přes zimi jsem ho měla v chladné místnosti, nyní ho mám na balkoně.
Děkuji Marie
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 40.131 (?), 17.7.2006 11:48
Přes léto hodně sluníčka a bohatou zálivku. Zbytečně nepřesazovat, květináč musí být přeplněný kořeny, aby kvetla. Rovněž pro kvetení je nutné chladné zimování cca 5-12°C a omezit zálivku. Hodně úspěchů. Milan K.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Jiří Janča - Diamantový Zahrádkář (1579) - 48.243 (?), 27.4.2010 22:57
O víkendu jsem je dal na chalupě ven ty co na zimu zatahují- západní okraj Chřibů, mám vyzkoušeno, že v nejhorším omrznou okraje nově rašících listů, na kvetení to nemávliv.
Ten nezatahující stálezený, co mám doma v Brně vyšoupnu na terasu příští víkend, podle předpovědi nočních teplot. A spolu s ním taky Crinum powelli, olověnec a erythrinu.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |