Giant Tree Lily

Eva Kaš - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (124) - 209.6 (?)
14.10.2009 12:23

Taky mám lodyhy lilii, některých ještě zelené(orientpety), ale už jsem část přesadila, hlavně asijské(těm už lodyhy odumřely). Lodyhu zkraťte a cibule dejte do jiného květináče nebo na záhon. Na záhoně budou v příštích letech větší a silnější. Nevím jaké je v UK počasí, nikdy jsem tam nebyla. UK je v jiné klimatické zóně než my tady v Česku. Lilie májí rády propustnou zem, dejte pod cibuli drenáž. Teď mě napadlo že i na ten záhon můžete dát macešky, dodejte nám tady foto, určitě třeba mě potěšíte, tady už sněží, fouká silý vítr.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 132.164 (?), 13.10.2009 12:23, zobrazeno: 2982x

Rada bych Vas poprosila o radu. Minuly rok jsem zakoupila asi 12 cibuli lilii (typ, ktery ma dorust behem nekolika let az do dvou metru). Mela jsem vetsinu pres leto ve velikych kvetinacich a 3 volne na zahone. Vsechny vyrostly prvni rok asi do jednoho metru, mely krasne obrovske kvety. Bohuzel ted, asi 8 tydnu co odkvetly, jsou stale krasne zelene (stonek a listy) a neni vubec naznak, ze budou odumirat, abych je mohla odstrihnout a ulozit nekam pres zimu. Kvetinace chci pouzit na "zimni" macesky (jsem v UK a zimy jsou tu velmi mirne). Muzu presadit jeste stale zelene lilie do jineho kvetinace a dat je nekam kde preckaji zimu, anebo je mam radeji presadit na zahon? Pres noc se teplota blizi v techto dnech ke dvoum stupnum, pres den je kolem 13-ti. Diky moc za radu. Dasa

Eva Kaš - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (124) - 209.6 (?), 14.10.2009 12:23

Taky mám lodyhy lilii, některých ještě zelené(orientpety), ale už jsem část přesadila, hlavně asijské(těm už lodyhy odumřely). Lodyhu zkraťte a cibule dejte do jiného květináče nebo na záhon. Na záhoně budou v příštích letech větší a silnější. Nevím jaké je v UK počasí, nikdy jsem tam nebyla. UK je v jiné klimatické zóně než my tady v Česku. Lilie májí rády propustnou zem, dejte pod cibuli drenáž. Teď mě napadlo že i na ten záhon můžete dát macešky, dodejte nám tady foto, určitě třeba mě potěšíte, tady už sněží, fouká silý vítr.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz