bledule jarní

swamp - (7)
16.3.2007 21:53
Bledule jarní-Leucojum vernum vyžaduje stále vlhkou zem složenou nejlépe z listovky a jílu.Také stanoviště je lépe volit ve stínu listnatých dřevin.V případě přeschnutí substrátu dochází k oslabení nebo dokonce k úhynu rostlin.Pokud jsou bledule každoročně po zatažení nadzemní části přesazovány,tak aby cibulky měly dostatek prostoru,snadno se dělí a lze tak za několik let získat velký počet nových jedinců.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

janulka - (1), 15.7.2005 11:13, zobrazeno: 10934x
již dlouho sháním cibulky bledulí jarních, poradíte ?

Basík - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (90), 15.7.2005 20:57

Cibulky bledulí jsou citlivé na přeschnutí. Takže narozdíl od tulipánů, které chtějí přes léto sucho, bledule je lépe sázet ze země do země. Takže musíte objevit někoho, kdo je má na zahrádce a kdo je poskytne. Nejlépe je přesadit, když zatahují a žloutnou listy. Pozor - z přírody je neberte - jsou chráněné! A dovážené holandské většinou nevscházejí.

host - 146.10 (?), 7.2.2007 11:53

Asi před 7 lety jsem koupila na hodonínské zahradě bleduli jarní kde byly 2 květy když jsem je přesadila na zahrádku tak 2 roky po sobě vyrostly jen listy a asi ty 4 roky vykvete jen 1 bledulka.Poradí někdo co stím

host - 108.196 (?), 14.3.2007 11:35
taky jsem sháněla bledulky..několik let. Podařilo se mi to loni na jaře -  na livingu v nějaké diskuzi se paní nabídla, že mi pošle ...a poslala. Nic za to nechtěla, já koukala jako blázen. Takže doporučuju rozhodit sítě na různých diskuzních fórech...třeba se někdo slituje  :-) Přeji hodně štěstí!

swamp - (7), 16.3.2007 21:53
Bledule jarní-Leucojum vernum vyžaduje stále vlhkou zem složenou nejlépe z listovky a jílu.Také stanoviště je lépe volit ve stínu listnatých dřevin.V případě přeschnutí substrátu dochází k oslabení nebo dokonce k úhynu rostlin.Pokud jsou bledule každoročně po zatažení nadzemní části přesazovány,tak aby cibulky měly dostatek prostoru,snadno se dělí a lze tak za několik let získat velký počet nových jedinců.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Vzdálenost zahradního domku od plotu - zkušenosti1.9.2025
Vzdálenost zahradního domku od plotu - zkušenosti28.8.2025
Venkovní kuchyně na terasu/chalupu – vizualizace ZDARMA do 1–2 týdnů18.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu11.8.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz