Příspěvky uživatele - Basík

Magnolie, 28.10.2008
Tento dotaz měl být v rubrice Listnáče, jelikož magnolie není vřesovištní rostlina. Šištice se semeny magnolií se nechají v teple, aby všechny vypadaly. Silný mastný obal semen se musí odstranit a to tak, že se nachají na pár dní zkvasit ve... celý příspěvek >
Lilie - zná někdo druh, 28.10.2008
Poslední příspěvek napsal znalý liliář. Odrůdy s nejvyšší pravděpodobností souhlasí. zahradník Basík
Cibule přes zimu, 8.1.2007 Obsahuje fotku
Pamatujte si základní zahradnickou zásadu, že všechny cibuloviny, které kvetou na jaře, se mají včas na podzim zasadit! Musí mít alespoň 14 dnů na to, aby stačily do promznutí půdy prokořenit. Jen tak dobře přečkají zimu a na jaře krásně... celý příspěvek >
Vrba - integra Hakuro Nishiki, 8.1.2007 Obsahuje fotku
Japonskou vrbu Salix integra "Hakuro Nishiki" pěstuji asi sedm let (od doby co byla vyšlechtěna a rozšířena) a také bez problémů. Pouze při letním přeschnutí půdy osychají konečky lístků a není již tak vzhledná. Stačí pak ostříhat a hned pěkně... celý příspěvek >
thuje v čem pěstovat, 7.1.2007 Obsahuje fotku
Doporučuji smaragdovou thuji (Thuja occidentalis ´Smaragd´), která je oproti běžné jemnější, hustší a v zimě nerezne. Je rovněž dobře mrazuvzdorná. Nádoby nemusí být velké. Snad Vám stačí l plastové zahradnické kontejnery. Ty nejlacinější... celý příspěvek >
Popínavky, 7.1.2007 Obsahuje fotku
Břečťanu vyhovuje spíše východní nebo severní strana a také pomalu roste. Já bych volil nenáročný přísavník samopnoucí, pro který nemusíte mít ani podpěrnou mřížku.
čtyřlístek, 7.1.2007
Podle mne jde o Oxalis deppei, který je u nás rozšířen více a je k nerozeznání od Oxalis tetraphylla. Lístky se můžou bez problémů sníst.
Lilie, 15.7.2006
Lilie kvete z cibule vždy jen jednou danou barvou a není možné, aby kvetla druhým rokem jinou. To, že se se Vám rozšiřují oranžové je proto, že tato odrůda je životnější, bujnější a lépe roste než ostatní choulostivější, které odcházejí.
Canna, 15.7.2006 Obsahuje fotku
Odkvetlý květ nízko odstřihněte. Jednak ruší a také by se tvorbou semen vyčerpávala. Jinak žádá teplé chráněné místo a vydatně přihnojovat.
jak osadit svah nedostupný k sekání, 29.6.2006
Další možností je Vinca - barvínek, který tvoří také velmi nízký stálezelený pokryv. Nesmí být však na úpalu.
jak množit wistarii?, 29.6.2006
Nejjednodušší je výsev jejich velkých semen.
Japonská azalka, 29.6.2006
Japonské azalky jsou drobnější hustě větvené keříky asi těch 60 cm do výšky a šířky a od toho je tedy odvislá vzdálenost od sebe a chaty. Zeravy k nim můžete dát, ale jen ty nejzakrslejší jako odrůdy Danica, Little Gem nebo Teddy.
Proč denivky nekvetou, 29.6.2006 Obsahuje fotku
Denivkám trvá dva až tři roky , než se na stanovišti usadí, rozrostou a kvetou. Také některé nové odrůdy a akraktivními velkými květy jich přinášejí málo.
Kdy zasadit hortenzii?, 29.6.2006 Obsahuje fotku
Hortenzii v květináči či kontejneru lze vysadit kdykoliv nejlépe na východní stranu do výživné vlhčí půdy. Střihá se zjara asi 30 cm nad zemí. Kvete ze starého dřeva a proto nesmí vymrznout až k zemi. 
Hortenzie, 29.6.2006
Je to zcela normální. Žádná z bílých odrůd nezůstanene po odkvětu bělostná.
Další diskuze:  1,  2,  3,  4,  5  >  
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika