Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

dobrý den,
nebudu vám nic radit, jen popíšu, jak to dělám já. v jiném příspěvku o tulipánech jsem se také trochu rozepsala, jen tedy trochu zopakuji - tulipány sázím do košíčků po cca 7-13 ks (záleží na velikosti cibulí) do stávajících trvalkových záhonů, kde se vždycky ten kousek půdy najde a v době vegetace po vyjmutí košíčku z půdy prázdné místečko trvalky spolehlivě zakryjí svými listy. na místě, kde by bylo více košíčků vedle sebe řeším tuto situaci např. vysazením jiřin do nádob. krásně narostou, nejsou ohroženy jarními mrazíky, neboť je v květníku mohu včas přemístit třeba do sklepa, nebo chodby a po vyndání tulipánů jiřinku s celým balem vysadím do záhonu a ta nerušeně roste dál. je to samozřejmě možné aplikovat i s jinými rostlinami. tulipány mám spíše v pozadí záhonu (kde pak vyniknou vysoké jiřiny) a v popředí povyrostlé trvalky  zakryjí vadnoucí listy tulipánů.
trochu jinak to dělám s narcisy. ty se nemusejí každoročně vyndavat - spíše naopak - takže jimi mám lemovaný celý okrouhlý záhon růží. nejsou ale úplně na kraji, je před nimi cca 20cm pruh volné půdy. když odkvetou a listy začínají polehávat a měknout, ale ještě nežloutnou, upletu z trsů listů copánky a podle nálady konce nechám buď volně nebo je naopak svážu barevnou mašličkou. a před ně vysadím afrikány - velmi hustě - či jiné nižší letničky, které vzápětí udělají nepropustnou hradbu a žádné žluté listy nejsou vidět. a než se tak stane, budou vás těšit copánky. věřte, byl z toho unešen  i zahradní architekt...

eva

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika