Nevzešel česnek

host - 29.74 (?) 
31.7.2025 12:18

Havran nemá moc stroužků, takže vyšší cena za jeden je u něj jistě možná, a Vaše škoda pak může být fakt vysoká.

Napadení vlnovníkem ale souvisí se skladováním sadby-  toho, kdo Vám to prodal, případě u Vás. Já měl s vlnovníkem dlouhá léta problémy u sklizeného česneku. Loni se mi povedlo najít místnost s takovými podmínkami, že vydržel do nové sklizně. Uvidíme, zda se letos podaří zopakovat. 

Sadbu si z toho důvodu koncem srpna mořím v Sulce, pak už moření neprovádím, síra vlnovníka nepustí. Tam problém nebyl, česnek ke konzumu ale mořit bohužel nejde. 

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3267) - 208.138 (?), 5.8.2025 23:29

Tak to se omlouvám.

Milan HP

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3267) - 208.138 (?), 5.8.2025 23:50

Pan Lysenko, tentýž, který doporučil Havrana, mi osvětlil podstatu moření česneku. Tímto mu ještě jednou děkuji. Ve zkratce: dvojí moření je prospěšné. První, proti vlnovníku, okamžitě po dodání sadby, pokud máte vlastní, po zaschnutí. Tu jsem provedl Vertimecem. Ta druhá fáze moření je před výsadbou, a to proti spórám přímo na česneku. Obvykle se provádí Sulkou, ale ta je fytotoxická, takže mi doporučil ředěné Savo. Já použil 15% roztok. Ovšem proti šedé plísni na česneku, tedy mému problému, žádné moření není. Ta přežívá v půdě. Letos, na rozdíl od loňska, jsem měl kliku (když jsem předtím připravil záhon s úplně jinou půdou, než mám jinde - mnohem lehčí a propustnější). Dřív jsem mořil jen jednou, a to Sulkou.

Se skladováním česneku na jídlo (což je u mne celá úroda) mám také problém: suchá místa nejsou chladná, a ta chladná zase rozhodně nejsou suchá.

Milan HP

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3267) - 208.138 (?), 2.8.2025 1:25

Čím menší balení, tím vyšší poměrná cena.

Milan HP

host - 214.246 (?), 2.8.2025 6:38

Jo, to jako myslite vážně.To má nějakému začátecnikovi taková odpověď stačit? Tady vám pošlu názor jiných lidi je docela aktuální v čase. 

Česnek
Česnek

host - 214.246 (?), 2.8.2025 6:47

A ještě jedna s panem Kozákem a ten jak je vidět za to podle diskutujících vůbec nemůže. Ten za tu cenu prodává 8 ks cibuli. Jestli tomu dobře rozumím. Jenom se tam nevyjádřil. Stejně by musel napsat, že to nemůže ovlivnit. 

Česnek
Česnek

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3267) - 208.138 (?), 5.8.2025 17:49

Vy si myslete o Kozákovcích, co chcete. Já napsal jen fakta o své zkušenosti. I začátečník si z toho umí udělat závěry sám. Hádat se s vámi nebudu a ani už dál Kozáky hodnotit. Nakoupím u nich ale i letos. Nejsem dost bohatý, abych kupoval levné zboží.

Milan HP

host - 214.246 (?), 5.8.2025 20:56

To bude nějaké nedorozumění pana Milane. Nemám nic proti Kozakovcům. Ohradil jsem proti prekupnikum, kteří od nich koupi a potom prodávají dal. Důkaz jsem vám poslal. Vypadá to, jako by jste to nečetl. S tím nic neudělám. 

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Venkovní kuchyně na terasu/chalupu – vizualizace ZDARMA do 1–2 týdnů18.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu11.8.2025
Nestabilní pH v bazénu10.8.2025
Nestabilní pH v bazénu9.8.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz