Cibule Globo - předpěstování

host - 186.2 (?)
29.7.2020 12:48

Prozraďte mi jak to děláte, moje stndardní úroda vypadá takto a to sázím včas, hnojím, okopávám. Poměrně jílovitou půdu se snažím prolehčit pískem. Zpočátku zalévám... Letos Globo, Kai, sazečky atd... nic. Přitom česnek mám solidní

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3380) - 60.85 (?), 13.5.2021 20:38

V pondělí jsem vysázel své sazeničky těch tří odrůd- Globo,... Neměl jsem je moc veliké, al doufám, že dnešní déšť jim pomůže, a že budou rychle růst. ASi tak za týden je pohnojím.

Vladimír

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3380) - 60.85 (?), 13.5.2021 20:47

Ozimé cibule se mně opravdu povedly. Žádné ztráty a teď už mám cibuli na chleba se sádlem, Všechny tři odrůdy mně chutnají stejně, na semeno žádnou pěstovat nebudu. Dokud budou v prodeji semena Hiberny a Augusty, tak si je rád koupím. Počkám ještě jak budou jedntlivé odrůdy vypadat až po sklizni a zasušení.

Vladimír

host - 186.2 (?), 29.7.2020 12:48

Prozraďte mi jak to děláte, moje stndardní úroda vypadá takto a to sázím včas, hnojím, okopávám. Poměrně jílovitou půdu se snažím prolehčit pískem. Zpočátku zalévám... Letos Globo, Kai, sazečky atd... nic. Přitom česnek mám solidní

majda - (4) - 79.10 (?), 14.5.2021 5:45

Mi vyrostla zatím nejlepší cibule když jsem ji zasadila - sazečku - a nechala být celý rok tak. Jednou jsem ručně vytrhala hodně velké plevely a potom už nic. Plazila se mi po nich pootom dýně, tak jsem je ponechala osudu a cibulka byla pak jako ze žurnálu a skoro bez práce.

Nejsem si jistá, ale hnojit cibuli? 

Letos zkouším ze semen Toscu ale z toho asi nic moc nebude, pozdě zaseto, špatné podmínky...

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3380) - 60.31 (?), 21.6.2021 20:52

Můj experiment s pěstováním cibule přes zimu se definitivně chýlí ke konci. Dnes jsem vytrhal tři cibule, abych je zvážil. Každá z nich vážila asi 20 dkg. Ze čtyřiceti vysazených sazenic šly do květu pouze dvě cibule.
Základní informace o tomto projektu:
Výsev tří odrůd Augusta, Hiberna a Senshyu doma do 200 ml kelímků 3. srpna 2020. 5. října byly na záhon do otvorů v černém tkané folii vysazeny sazenice o tloušťce asi 5 mm tkanina. Během zimy na ně byla položena netkaná bílá textilie tak, aby neležela přímo na rostlinách, ale byla asi 20 cm nad nimi. Největší mráz byl - 15 ° C. Od poloviny května jsem sklízel čerstvou cibuli pro použití. Chutnají výborně. Stále mám asi dvě třetiny na záhoně, postupně odebírám a až polehne tak je všechny vytrhám.

Vladimír

Ozimá cibule Augusta
Ozimá cibule Augusta
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky >