Česnek a myši (hlodavci)



vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 157.100 (?)
2.12.2014 12:01

Česneková pasta zůstane žlutobílá. Tedy pokud ji připravíte ze stroužků krátce po sklizni. Častěji se pasta ale dělá až na jaře, kdy se česnek začne kazit a klíčit.. Potom samozřejmě pasta nabere šedozelenou barvu. Množství soli dávám ještě menší (tak 20%), ale jistím to konzervací kyselinou sorbovou. Pasta je tak použitelná i ve studené kuchyni. Chemie se není třeba obávat, česnek se nejí po vrchovatých lžících, ostatně všechny hořčice kupované kečupy jsou konzervované taky.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   Předchozí příspěvky  |  1,  2   
               
host - 248.131 (?), 1.12.2014 21:05

Ne, pasta nemění barvu, snad během roku nepatrně zežloutne. Předpis mám od kamarádky, obě to děláme už roky. Nekazí se, množství soli stačí. Při plnění sklenic vždycky vidličkou vyženu vzduchové bublinky, aby jich tam bylo co nejméně.

Pro p.Standu - jste hodný, ale letos už mám pastu hotovou, dělala jsem jí 6x 2dl skleniček wink.           Lída

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 248.131 (?), 1.12.2014 21:07

ps - kys.citrónovou nedávám, opravdu jen česnek + sůl.        Lída

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 157.100 (?), 2.12.2014 12:01

Česneková pasta zůstane žlutobílá. Tedy pokud ji připravíte ze stroužků krátce po sklizni. Častěji se pasta ale dělá až na jaře, kdy se česnek začne kazit a klíčit.. Potom samozřejmě pasta nabere šedozelenou barvu. Množství soli dávám ještě menší (tak 20%), ale jistím to konzervací kyselinou sorbovou. Pasta je tak použitelná i ve studené kuchyni. Chemie se není třeba obávat, česnek se nejí po vrchovatých lžících, ostatně všechny hořčice kupované kečupy jsou konzervované taky.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 240.105 (?), 7.10.2015 9:36

Pokud nedám do vázy, tak pastujeme. Ale překvapuje mě, jak tu ostatní píší o malém množství soli. Já mám u konzervace solí poznámku, že minimálně 15% - na kilo zeleniny aspoň 150g soli, lépe 200-250g. A u česneku doporučeno až 350g/kg.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Podklad dlažby na terasu22.4.2024
Výběr hliníkové pergoly od A do Z22.4.2024
Cesta z litého betonu18.4.2024
Husqvarna 36. - zapalování17.4.2024
Ako očistiť zalakované časti?14.4.2024
Cesta z litého betonu13.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika