Pěstuji cibuli Hybernu a Senshiu yellow (název asi nemám napsán správně, nechce se mi ho hlledat) po několik let. Podrobně jsem popsala na soukromém servru jednoho pána. Časně zjara seju dořádků semeno velmi hustě, tak, jako při pěstování klasické sazečky. Musí se uset, aby cibulky nepřerostly. Jakmile začne nať povadat, sazečka se sklidí a nechá na vzduchu doschnout. Po očištění se nechá někde v suchu a stínu až do podzimu, kdy se vysadí. Výhodou tohoto postupu pro mne je, že cibule nevymrzne a to, co vysadíte, tak vyroste. Při výsevu v srpnu, jak je doporučeno v návodu, je při suchu nutno zalévat, odplevelovat a starat se. Přesto část buď nedoroste, přeroste, nebo vymrzne a porost není jednotný. Při mém způsobu vysadíte vytříděnou cibulku a záhon je stejnoměrně zaplněn. Konzumní cibuli sklízíte již začátkem června, dříve můžete protahat na zeleno. V.L.