Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Aby sazečka běžela do květu, je potřebná nějaká minimální velikost. V době bezvýhradné platnosti státních norem se tak nestalo, aby sazečka co jde do prodeje nebyla dost drobná (zpravidla měla kolem 2g a tudíž v 0,5 kg sáčku jich bylo od 241 do 260 kusů). Nyní již normy mají formu doporučení a tak se lze setkat se sazečkouo velikosti 5g (v 0,5kg je jich od 91 do 110 kusů). Pro obchodníka je to lepší. Na to aby jste vypěstovali určitý počet cibulí (zpravidla je konzumní velikost 8ks do 1 kg) potřebujete až trojnásobné množství sazečky. Cibule ze sazečky je méně odolná stresu, při suchu či přílišném vlhku rychleji zastavuje růst a nebo dokonce "odeje".

Jinak osobně pěstuji cibuli ze semene získaného z vlastní sklizně. Je to potomstvo z volného křížení mezi Všetanou a odrůdou Tandem. Protože osivo si docela dlouho drží klíčivost, nechávám do květu vyběhnout veklou cibuli/sazečku zpravidla jedenkrát za 4 roky.

SfK.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika