Ono např. s tou krustou to není zas tak divoké. Vidíme teploty jaké jsou, a pokud by přišlo prudké ochlazení, tak to přece jen dopředu trochu víme, nehledě na to že prohřátá půda nezamrzne z hodiny na hodinu.
To co se venku děje mění zahradu v bláto, to je pravda. Celý týden nekápne a v pátek na fajront začne chcát. Já se třeba dodnes potýkám smokrem již od léta. Když jsem zkoušel rýt, tak kilo lepivé hlíny na rýči po každém vytažení. Poryto mám jen asi desetinku, ti co poryli po létě, tak to mají slité do jedné vrstvy, a to taky není moc dobré. Zemina potřebuje promrznout.
Česneku jsem vyhradil do 50 cm široké vyvýšené záhony, takže mohu chodit kolem po betonovém chodníku v "pantoflách" a krásně lupkat stroužky do země. To jsou mé zkušenosti a přizpůsobení podmínkám, opakuji, nejedná se o tisíce stroužků.