Neviem co je to "z principu kysle". Z akeho principu? To, ze uvolnuju aniony kyselin je bezne pre vsetky rozpustne soli, aj dusicnany, aj chloridy. A verte mi, ze kuchynska sol chlorid sodny nie je kysla. Kyselina uvolnuje H3O+, resp. H+. Preto amonne soli su kysle, aj hydrogenfosforecnan je kysly, oxid uhlicity vo vode tiez moze byt slabo kysly, nakoniec aj siran draselny ako hnojivo ak ma primes hydrogensiranu moze byt kysly, ale nema to nic spolocne so siranovym anionom. Stranka Carozahrady.sk moze byt zaujimava pre zahradkarov, ale autori nutne nemusia rozumiet chemii. Pouzivaju dokonca termin "fyziologicky kysle hnojivo", alebo nieco podobne... Tomu uz vobec nerozumiem co to znamena, mozno to ma nejaky specialny zmysel, ktory nepoznam. Iba ma napadlo, ze raz ked som sa prejedol zakuskov, som mohol mat nieco ako "fyziologicku kyselinu"...na zaklade zaludocnej kyseliny som zistil, ze zakusky boli "fyziologicky" kysle.