Racionální plán ochrany ovocných stromů

host - 159.204 (?)
18.10.2009 10:21

1. Volba vhodné odrůdy.

2. Omatlání kmene dokola lepem. Tuším, že se to jmenuje biofix. Stejným způsobem je třeba opatlat i opěrnou tyč.

3.Lepové desky proti vrtuli a feromonové lapáky pro signalizaci.

Houbové choroby postihují nejvíce ovoce načnuté od hmyzu.

Ovocné stromy vyžadují vzdušnou, ale chráněnou polohu. Moc to s tím čištěním nepřežeňte.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 180.197 (?), 18.10.2009 7:25, zobrazeno: 5782x

Dobrý den,

máme zahradu založenou před dvěma lety v blízkosti neudržovaného lesa a neobdělávaných pozemků. Půda je jílovitá, jalová. Navíc je to místo extrémně větrné a v létě ničím nezastíněné.

Zatím jsem částečně vyřešil zavlažování, ale velmi mne mrzí obrovské množství hobových chorob na kdečem. Asi namítnete, že to bylo letošním počasím, ale u nás je to opravdu hrůza (prakticky na každém ovocném stromu je na listech nějaká houba). Krom toho u nás také řádí žravý hmyz.

Letošní rok jsem věnoval údržbě okolních pozemků - zanedbané nálaty jsem alespoň posekal a příští rok chci vyčistit alespoň kus lesa.

Přes to všechno bych se nebál vytáhnout do boje s racionálním plánem postřiků. Našel jsem si na síti tohle.

a prosím vás o tipy, zda máte zkušenost s nějakou ověřenou preventivní ochranou.

Děkuji za rady zkušenějším.

host - 159.204 (?), 18.10.2009 10:21

1. Volba vhodné odrůdy.

2. Omatlání kmene dokola lepem. Tuším, že se to jmenuje biofix. Stejným způsobem je třeba opatlat i opěrnou tyč.

3.Lepové desky proti vrtuli a feromonové lapáky pro signalizaci.

Houbové choroby postihují nejvíce ovoce načnuté od hmyzu.

Ovocné stromy vyžadují vzdušnou, ale chráněnou polohu. Moc to s tím čištěním nepřežeňte.

víítek - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (573) - 6.15 (?), 18.10.2009 17:22

...Shrabat listí a důkladně zapracovat do kompostu, odstranit mumifikované plody, řezem udržet vzdušné koruny.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz