m3f - Diamantový Zahrádkář (5594) - 155.12 (?), 7.8.2010 7:23
Dobré ránko přeji. Včera jsem hodnotil stav mé "zeleně" a musím konstatovat že dostává pěkně na zadek. Mokro, mokro a zase mokro. Po pro spoustu lidiček nevyhovujícím nádherném slunečném počasí "kdysi dávno" minulý měsíc, jsme zase tak kde jsme byli (alespoň tady u mne) - ve vodě. I když nepršelo tak velké rozdíly mezi nočními a denními teplotami způsobovaly, že vegetace byla vždy ráno přemokřená (teď to pro jistotu jistí lijáky) a půda nestačila ani obeschnout. Když pominu že je to ráj pro slimáky tak plíseň už mám téměř na všem, jen ne na rajčatech! (musím třikrát zaťukat). Deště nedovolí postřik a přestože vše přihnojuji, na list i ke kořenům, hraje zelenina, réva i stromky všemi barvami. Podmáčené kořeny asi brání přístupu živin do rostlin?, nejvíce to pozoruji na révě a broskvoních. Drobné ovoce, zelenina, broskve i réva jsou nalité vodou a bez chuti, chybí jim sladkost, navíc praskají, hnijí a žerou je mravenci. Okurky a révu už jsem "odepsal" a postupně likviduji napadené výhony, postřik na ně je nyní už předem prohraný boj. Ošetřovat buduj již jen rajčata (stále ještě preventivně) a melouny, i odolné cukety a dýně hoří o dušu. Tak takto vypadá tropický srpen na jihu JM. Mirek
|