Padlí chmelové
|
|
 |
 |
host - 47.93 (?) 31.5.2011 12:16
když si přečtete příbalové letáky přípravkům, které jsem zde vypsal, tak se dozvíte, na co vše působí-ale obecně ano, sulikol, kumulus je univerzál na padlí, můžete používat jak na révu, tak na chmel, jen pozor na dávky, mohou se lišit..
není pravda, že nemůžete zastínit pergolu révou. Jsou typy, které mají celkem bujný růst, například bílá odrůda Okava je přímo určená k pergolám, z červených např. odrůda Pola. Chce to jen věnovat trochu času sbírání informací...
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 119.227 (?), 31.5.2011 10:25, zobrazeno: 4515x
Dobrý den, nemá prosím někdo z vás zkušenosti s ošetřováním chmele otáčivého proti padlí? Nejsem zemědělec, jen jsem si koupila 2 rostlinky na popnutí pergoly a na jedné z nich se na listech objevily bílé skvrny - takže to vypadá na padlí. Našla jsem spousty fungicidů, ale u některých z nich si vůbec nejsem jistá dávkováním, protože se používají v zemědělství a poměry jsou udávány v hektarech. Nemáte někdo chmel doma a osobní zkušenost, jaký fungicid bude fungovat a v jakém poměru? Děkuji
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 47.93 (?), 31.5.2011 10:40
Sulikol dávka Chmel - Padlí - 15-20 kg / ha - Postřik - červen
Poznámka: OL=7. Chmel otáčivý. Padlí chmelové. na 2 rostlinky dejte tak na nůž a vody tak deci?? zhruba..
Horizon 250 EW Chmel - Padlí - 7,5 ml / 10 l / 100 m2 na 2 rostlinky tak deci vody a 0.075ml.. asi tak kapka?
Kumulus WG Padlí - 35-140 g / 10 l vody zde doporučuju střední dávku, dejme tomu 60g/10L. t.j. 0.6g/0.1l postřiku, nebo 3g/0.5L / 1.5g/250ml postřiku a zbytek vylejte
Stříkejte ráno a nebo večer, pozor na teploty, nestříkejte nad cca 23 stupnu a pokud na rostlinky svítí slunce. nejlepe stříkat v podvečer, kolem 5-6 hodiny, hlídejte si teplotu vzduchu, abyste si rostlinky nespálila. za 7-10 dní postřik zopakujte. jen tak mimo -nebylo by lepší koupit na pergolu sazenice révy vinné?? ještě byste z toho měla užitek v podobě hroznů...
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 119.227 (?), 31.5.2011 11:37
No já právě měla jednu hlavu vinné révy, ještě po předchozích majitelích pozemku, ale nepřežila letošní zimu. Nevím proč, na jaře už chuděra neobrazila. Volila jsem znovu mezi révou a chmelem. Jelikož mi jde ale o zastínění pergoly, potřebuji poměrně dlouho šlahouny a to u révy, pokud chci i nějaké hrozny moc nejde dohromady. Moc děkuji, pokusím se někde sehnat. Nevíte náhodou jestli by na chmel fungoval i přípravek na padlí révy? Domnívám se, že a no, ale jsem laik...
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 47.93 (?), 31.5.2011 12:16
když si přečtete příbalové letáky přípravkům, které jsem zde vypsal, tak se dozvíte, na co vše působí-ale obecně ano, sulikol, kumulus je univerzál na padlí, můžete používat jak na révu, tak na chmel, jen pozor na dávky, mohou se lišit..
není pravda, že nemůžete zastínit pergolu révou. Jsou typy, které mají celkem bujný růst, například bílá odrůda Okava je přímo určená k pergolám, z červených např. odrůda Pola. Chce to jen věnovat trochu času sbírání informací...
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|