Mech všude i na záhonech

host - 176.18 (?)
14.9.2010 23:18

Zkuste na záhonu trochu zlehčit zeminu (zřejmě ji tam máte hutnější) a častěji okopávat nebo aspoň projet "drápky", to mech nemá rád. Jinak já se zbavila mechu v trávníku obyčejným přihnojením trávy močovinou asi 2x za rok. Lída

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
audea - (2) - 158.194 (?), 14.9.2010 16:30, zobrazeno: 17060x
v určité víceméně polostinné části zahrady máme mech i na záhonech s trvalkami a keři, o trávníku nemluvě. Vápnění dolomitickým vápencem nepomáhá, spíš se mech v letošním vlhkém počasí rozrůstá. Prosím jestli nemá někdo podobný problém, nechci nějakým zákrokem zničit i ty trvalky (i když likvidace slimáků při tomto zákroku by mi nevadila). Trávník není až tak velký problém nemáme ho moc (a taky je na něj spousty přípravků), ale ty záhonky. Díky moc

host - 176.18 (?), 14.9.2010 23:18

Zkuste na záhonu trochu zlehčit zeminu (zřejmě ji tam máte hutnější) a častěji okopávat nebo aspoň projet "drápky", to mech nemá rád. Jinak já se zbavila mechu v trávníku obyčejným přihnojením trávy močovinou asi 2x za rok. Lída

Bobřík - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (358) - 175.130 (?), 13.1.2011 19:11

Když vás ten mech tolik otravuje můžete si založit mechovou okrasnou zahrádku. Je nádherná. Zřejmě máte velice dobré podmínky pro pěstování různých mechů tak toho využijte.Netrapte sebe a neznásilňujte přírodu. Já osobně bydlím na Šumavě a tady každý "bojuje" proti mechům. V prvopočátku jsem taky bojoval, ale proč? Stačí přírodě "podat" pomocnou ruku a ona se vám opravdu krásně odvděčí. Mechů je veliké množství. K těmto rostlinkám se dají nakomponovat různé kameny a zapomenuté kořeny. Ve stinném zákoutí si můžete udělat příjemné letní posezení. Možností je nepřeberné množství. Pro inspiraci  - v japonských zahradách / v Čechách/ se záměrně zakládají mechové zákoutí do kterých se sváží různé mechy, pokroucené kmeny na kterých vyrůstají nerůznější choroše. Kousek opodál můžete mít rozkvetlý rhododendron či azalku atd. No, to je již na vás jak tuto "nevýhodu" využijete a proměníte ve svou výhodu. Můžete být trošku originální a vaše zahrádka může být perlou v té sousedské uniformitě.  Zdeněk

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34127.4.2025
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz