Likvidace zbytků postřiků

host - 216.226 (?)
28.4.2012 7:20

Víte to jistě? Já tedy postřiky slévám do pet lahví a poctivě nosím do sběrného dvora, ale už jsem se mockrát zamýšlela nad jejich dalším osudem. Jestli náhodou nekončí hůř, než kdyby je zakopala do půdy. Přivedlo mě k této úvaze to, že jsem přistihla fekální vůz, jak kilometr za vsí prostě vypustil obsah do příkopu.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Wimpi - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2112) - 44.75 (?), 27.4.2012 11:55

Máte-li doma "nějaké zbytky" a chcet-li se jich zbavit s naprosto čistým svědomím, slejte je dohromady a odneste do sběrného dvora. V místě bydliště je to zdarma, tak jaký problém?

host - 220.182 (?), 27.4.2012 12:49

U nás se už roky vylévají zbytky postřiků a voda z vyplachování postřikovačů do kompostu - tam to bakterie zpracují. Na spoustě přípravků je to i psané...         Lída

host - 62.91 (?), 27.4.2012 13:00

Pokud jde o nevyužité zbytky koncentrovaných přípravků, tak to určitě naschromáždit a dát to sběrného dvora. Pokud je to už naředěný zbytek postřiku a jde o nějaký ten silnější "sajrajt", tak jedna možnost je to nalít na bezpečném místě do země. Další možností je nalít to např. na vně uskladněné palivové dříví. Současné přípravky by už měly být narozdíl od těch dřívějších biologicky odbouratelné. Pokud je to jen něco relativně neškodného, tak to třeba mohu rozprášit i po trávníku.

Rozhodně to ale za žádných okolností nevylévat do kanálu!!! Mnohé chemické postřiky jsou pro vodní organismy silně toxické.

Wimpi - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2112) - 44.75 (?), 27.4.2012 13:55

Já bych si ještě dovolil připojit poznámku, že úroveň toxicity a toxický účinek jekéhokoli přípravku je dán zejména jeho koncentrací.

host - 182.227 (?), 27.4.2012 15:58

Radit, že se roztok musí silně naředit a pak se může vylít nejde.Je fakt, že existují sběrné dvory.Jinak naředěné roztoky třeba po oplachu nikam než na pole ani vylít nejdou.Zemědělci mají mašiny s nádržemi až několik kubíků.A třeba několik strojů.Kam by to množství roztoku denně dali.To jinak zlikvidovat ani nejde.P

Wimpi - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2112) - 44.75 (?), 27.4.2012 16:47

V jediném příspěvku popíráte vlastní slova pane P:

a) "Radit, že se roztok musí silně naředit a pak se může vylít nejde".

b) "Jinak naředěné roztoky třeba po oplachu nikam než na pole ani vylít nejdou... To jinak zlikvidovat ani nejde".

host - 182.227 (?), 27.4.2012 17:09

Naředěný roztok po oplachu je důsledek technologického postupu.Ředění roztoku, aby se mohl vylít žádný technologický postup na ochranu rostlin není.P

host - 64.250 (?), 27.4.2012 22:23

Ze sběrného dvorku tyto nebezpečné odpady putují do spalovny!!!

host - 216.226 (?), 28.4.2012 7:20

Víte to jistě? Já tedy postřiky slévám do pet lahví a poctivě nosím do sběrného dvora, ale už jsem se mockrát zamýšlela nad jejich dalším osudem. Jestli náhodou nekončí hůř, než kdyby je zakopala do půdy. Přivedlo mě k této úvaze to, že jsem přistihla fekální vůz, jak kilometr za vsí prostě vypustil obsah do příkopu.

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6705) - 9.2 (?), 28.4.2012 9:10