Kaderavost broskvoní
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 10.242 (?), 24.5.2025 18:34, zobrazeno: 502x
Na podzim i na jaře jsem provedl postřik Championem a přesto mám na listech kaderavost.Je možné, že i přesto, když soused nešetřil stromky se choroba přenese na moje stromky.Mel jsem zato, že po ošetření jsou chráněné.Mam sice jenom dvě, prvním a druhým rokem, listy,které jsou napadený pravidelně otrhavam.Josef
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 248.167 (?), 24.5.2025 21:52
Ono záleží nejvíc na přesném termínu (načasování) provedení postřiku vzhledem k fenofázi vývoje pupenů. Lída
|
|
 |
|
 |
 |
|
walter. - Diamantový Zahrádkář (2225) - 168.103 (?), 25.5.2025 13:41
Ono taky záleží ještě, zda bylo po postřiku nějakou dobu sucho, jak kvalitně byl postřik provedený a čím byl postřik provedený. Dokud jsem ošetřoval 0,6% Kuprikolem, neměl jsem problém. Teď, když jsem použil 0,3% Champion, kadeřavosti jsem měl, jako nikdy předtím. No a samozřejmě houba, která napadení způsobuje, rozvíjí se po celou sezónu na neošetřených stromech sousedů a napadá ve větší intenzitě i ošetřené stromy v okolí, pak jeden postřik na jaře nemusí stačit. No ale sousedy si člověk nevybírá a když jsou přesvědčeni o tom, že postřik je zbytečny, těžko jim vysvětlovat opak. Stejně to bohužel dopadá i s moniliovou spálou.
|
|
 |
|
 |
 |
|
walter. - Diamantový Zahrádkář (2225) - 168.103 (?), 25.5.2025 19:47
Ono se to tu už asi probíralo, ale já jsem nedával pozor, no, nedalo mi to a srovnal jsem návod k použití staršího Championu 50WP s doporučenou koncentrací postřiku 0,6% a nověji distribuovaného Championu 50WP s doporučenou koncentrací postřiku 0,2-0,4%. Tady jsou snímky. V čem je tedy nový Champion účinnější, že je na postřik proti kadeřavosti potřeba nižší koncentrace? Pokud se ptám na něco, co už tu bylo probrané, tak se předem omlouvám. Mně se ale současná doporučená koncentrace v boji proti kadeřavosti zdá být málo účinná. Walter
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 213.87 (?), 25.5.2025 22:53
Champion WG je prý jemnější prášek než byl Kuprikol, takže proto má stačit nižší dávka. MH
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (3191) - 208.138 (?), 25.5.2025 22:44
Ten princip je asi v tom, že byrokrati v Bruseli (rýmuje se s doplňte sami) se usnesli, že nová koncentrace je dostatečná. Přece ochrana planety je prvořadý úkol. No a možná se zapomněli zeptat dostatečného počtu praktiků na ověření. Ne, že bych tomu i jen malinko rozuměl, ale tohle je běžný postup v mnoha a mnoha úplně jiných věcech.
Milan
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|