Bile tecky na jedlicce

panidana. - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (149) - 96.2 (?)
9.12.2009 11:30

Dobrý den, Je to jeden z druhů mšic (medovnice, korovnice, podobné jsou i vlnatky) sají na kůře a jehličí jehličnanů a při sání se obalují bílým voskem, takže se těžko likvidují.  Měla jsem to samé a podařilo se mi to zlikvidovat (nebo spíš udržet v mezích) opakovanými postřiky leskem na listy s insekticidním účinkem (frutapon např.). Bojovala jsem s tím loni a letos to bylo v pohodě. Ovšem v mém případě šlo o borovice kleče v nádobách. Nevím jak je ta vaše jedle veliká. Pěstitel mi radil ještě jiný postřik, ale protože frutapon pomohl, tak jsem dál nepátrala. Když tak ještě napište, já se poptám.

Zdravím Dana

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 74.6 (?), 13.9.2009 20:48, zobrazeno: 5557x

Prosim o radu, na Jedli balzamove se nam z niceho nic objevili temer vsude na kmeni a vetvich male cca 1-2 mm bile tecky (jak kapicky od barvy). Nevite co by to mohlo byt a cim nejlepe toto napadeni zlikvidovat? Diky.

panidana. - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (149) - 96.2 (?), 9.12.2009 11:30

Dobrý den, Je to jeden z druhů mšic (medovnice, korovnice, podobné jsou i vlnatky) sají na kůře a jehličí jehličnanů a při sání se obalují bílým voskem, takže se těžko likvidují.  Měla jsem to samé a podařilo se mi to zlikvidovat (nebo spíš udržet v mezích) opakovanými postřiky leskem na listy s insekticidním účinkem (frutapon např.). Bojovala jsem s tím loni a letos to bylo v pohodě. Ovšem v mém případě šlo o borovice kleče v nádobách. Nevím jak je ta vaše jedle veliká. Pěstitel mi radil ještě jiný postřik, ale protože frutapon pomohl, tak jsem dál nepátrala. Když tak ještě napište, já se poptám.

Zdravím Dana

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025