Asi pomrzlý Javor a Magnolie nebo nějaká choroba

host - 25.2 (?) 
7.5.2011 10:54, zobrazeno: 20745x
Dobrý den Ve středu jsem zjistil, že se na jedné z magnolií objevili na listech hnědé skvrny a všechny lístky jsou svěšené a na 1 javoru-takovém tom červeném zhnědly listy.Dnes už ty hnědé listy na Javoru usychají.Na 2 zelenožlutém Javoru taktéž zhnedly ty nejmenší lístky.-Viz fotky.Vše to bylo u rostlin, které byly hned vedle sebe.Ostatní Magnolie a všechny ostatní rostliny na zahradě bez problému. Přitom den před tím byly všechny tyto rostliny v pořádku a Javory byly pěkné husté. Je to nějaká nemoc nebo ty rostliny přes noc pomrzly.Nebo je to s přespřílišného zavlažování-mnoho dní teď u nás hodně pršelo. Prosím poraďte co s tím: ostřhat, nebo jen něčím pohnojit nebo to jen tak nechat a hodně zalívat.Nerad bych o ty rostliny především o Javory přišel. Děkuji za rady
1 javor-červený
1 javor-červený

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 25.2 (?), 7.5.2011 10:55
2 Javor
2 Javor
2 Javor

host - 25.2 (?), 7.5.2011 10:56
Magnolie
Magnolie
Magnolie

Josef. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2694) - 18.119 (?), 7.5.2011 11:02

Myslím, že to je opravdu pomrzlé a že se s tím teď nedá nic dělat. Všechny rostliny tosnad s většími či menšími problémy přežijí. Poškozené listy zaschnou a opadají, odrolí se.

Josef.

host - 220.130 (?), 7.5.2011 12:49

Mráz, můj javor to spálilo také  :-(((    Lída.

host - 25.2 (?), 7.5.2011 19:47

Děkuji všem za informace.Jen mne překvapilo, že ty hnědé skvrny jsou spíše ve středech listů. Když mi kdysi pomrzly jabloně, tak byli listy hnědé spíše po okrajích.Nechám to tak, snad se to vzpamatuje.

lea. - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (459) - 31.192 (?), 7.5.2011 20:55

Jo tak takhle mám javor a magnolie pomrzlé taky

Bobřík - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (358) - 175.130 (?), 7.5.2011 21:59

Dobrý večer. Já bydlím 764 m.n.m. a každou noc mrzne. Ráno je je voda v podmiskách zmrzlá. Mám taky javory purpurové dlaňolisté ve sklace i jako bonsaje venku a takto mi nikdy nenamrzly. Mám za to, že javor je velice odolná dřevina ta nenamrzá. Spíše bych se zeptal " nedělal jste něco s chemickým postřikem, nebo něco podobného"? Nezalil jste stromy omylem něčím nevhodným? Zdeněk

host - 25.2 (?), 8.5.2011 23:20

nn žádné chemické postřiky jsem nepoužíval. Jsem docela odpůrce chemie. Jedině, že by někdo závistlivý. Je to hned za plotem. Chtěl bych vás požádat o radu, čím javory hnojíte. Že bych je pohnojil, aby se lépe zpamatovávaly.

Děkuji

Bobřík - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (358) - 175.130 (?), 9.5.2011 21:54

Dobrý večer. Javory, které mám ve skalce nehnojím jenom jim občas přidám kůru jako mulč. Javory, které mám v miskách jako bonsaje co dva roky přesazuji do substrátu 1:1:1 krtinec, lesní hrabanka a písek Do misky o průměru 20 cm dávám na jaře jednu až dvě zrníčka cereritu. Kladu však velký důraz na dobré zimování a opětnému jarnímu probouzení. Tímto jsou stromy otužilé a nenamrzají. Javory dlaňolisté jsem bezproblému pěstoval v 1 000 m.n.m. Tyto kultiváry pochází z Japonska, kde je mírnější a vlhčí klima.  Proto je dobré mit tyto dřeviny drobet přistíněné a rosit /nemusíte potom mají vybledlejší barvu/. Aby vám tyto stromky nenamrzaly musíte je hodně přihrnout sněhem a na jaře chránit před teplým jarním sluncem - strom se musí co nejpozději probudit . Jinak je to velice krásný strom, který dobře zmlazuje, obrůstá a ještě lépe se množí řízky. Jestli vám takto dřevinu poškodil mrazík tak to není žádný problém. Člověka to ale zamrzí když mu potom šlehne mrazík.Zdeněk

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz