Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

K té síře - máte k dispozici přípravky Thiovit Jet a Kumulus WG.
Dávkování z kg/ha se přepočítává přes množství aplikační kapaliny. Buďto je uvedeno, nebo si jej odvodíte podle svého "profesionálního" zařízení. Pokud nemáte kalibrovaní profesionální zařízení, ale jen Vámi zmíněný 5 L postřikovač, pak počítáte, že při dávce "do skanutí" je to 1000 l/ha a zjednodušeně pak pro 1 kg/ha = 1 promile

Prakticky Thiovit Jet má 5-8 kg/ha => 5-8 g/l => 25-40 g/postřikovač.

Nevím, jak velké jsou Vaše stromy, ale potřebnou dávku postřiku si můžete orientačně zjistit tak, že postřikovač naplníte čistou vodou a provádíte postřik na určený porost tak dlouho dokud nedojde po úplném ovlhčení povrchu k skapávání přebytku vody. V tom okamžiku postřik zastavíte a změříte si, kolik vody vám v postřikovači zůstalo. Z rozdílu dopočtete spotřebu. Pokud by Vám vyšlo že potřebujete 1 a 1/4 postřikovače (cca 7,5 litru), tak místo 5g/l namícháte 8 g/l a použijete jen jeden obsah postřikovače rovnoměrně na celou cílovou plochu až do vypotřebování... Obdobným postupem se provádí kalibrace a verifikace profesionálních postřikovačů/rosičů/zmlžovačů.

SfK.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 19 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika