Fíkus Benjamín - žloutne a opadává

host - 230.216 (?)
12.1.2011 16:41

Eleno, ano budu opatrna. Vim, ze ma silu. Na co ho jeste pouzivate jako desifenktant, muzu se zeptat? Kozicka

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

jacktenrek - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (452) - 218.17 (?), 12.1.2011 8:06
no vetšinou řeším přeliti - necham vyschnout a pak to při dalšá zalivce použiji jako desinfekci... takto jsem si přelil citrus opadavali listky jak diví a hned i zasychali vetvičky byl jsem docela naštvany na sebe kořenovy bal byl dost vlhky pač jsem ho přelil - řekl jsem si nic u víc nemužu pokazit tak jsem to zalil timto roztokem a svete divse opadaváni ustalo (sice zbyly jen fragmenty z rostliny ;(() ale zachranil jsem ji... tam opravdu stačí par tech zrniček na desinfekci... hlavne to ješte používám při klíčeni rostlin při tzv padání klíčku velmi učinné ;)

Kozicka - (34) - 230.216 (?), 12.1.2011 13:53

Julius, prima, jeste to prostuduju ale desifinkace kury na orchideje by mela fungovat. Taky namazu roztok na list, ktery ma fungus a uvidim co na to rekne. Kozicka

host - 183.242 (?), 12.1.2011 16:08

Kozičko, ale opravdu na list jen růžovoučký, slabý roztok, hypermangan je docela mrška, dokáže solidně popálit i kůži. Desinfekce je to výborná. Elena

host - 230.216 (?), 12.1.2011 16:41

Eleno, ano budu opatrna. Vim, ze ma silu. Na co ho jeste pouzivate jako desifenktant, muzu se zeptat? Kozicka

host - 176.18 (?), 12.1.2011 18:54

Kozičko, já ho používám také, ale jen na něco - vykoupala jsem v něm před sázením česnek (ten na jídlo) a hlízy mečíků. Kdysi jsem ho použila při výsevu kaktusů, když jsem je ještě pěstovala. Kromě kytek jsem ho použila psovi na ránu na hlavě - všechno jen slabě růžový roztok. Použít nasycený roztok mi kdysi poradil pan doktor veterinář k potírání opravdu velké rány na krku kocoura, ta rána se během několika dnů zcela zatáhla a perfektně se zahojila (vím, že se to netýká kytek, ale může se to někdy hodit).         Lída

jacktenrek - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (452) - 118.231 (?), 12.1.2011 19:15
no ona je moje manželka koňák tak to používala i u koně na rány na vysušení... taky jsem to na česnek letos použil ;))

host - 183.242 (?), 12.1.2011 22:19

Dobrý večer Kozičko, stačily použití popsat diskutující přede mnou, občas místo Sava, s ním desinfikuji také králíkárny, citrusáři radí při napadení rostlin škudci přidat do postřiku z lihu, saponátu nebo mýdla a vody. Táta ho požíval jako pan Novosad proti padání klíčících rostlin nebo také do postřiku proti houbovým chorobám na okurkách.Desinfekce u lidí taky. Elena

host - 230.216 (?), 12.1.2011 22:34

Dekuji vsem za prima rady. Jeste bych se chtela zeptat jestli ta plisen na okne o ktere psala Pavla by se timto roztokem taky dala uhubit. I to by byl uspech, Hledala jsem ale nenasla. Kozicka

host - 183.242 (?), 12.1.2011 22:43

No, asi nedala, zabarvení po hypermanganu by se už nezbavila. Elena

host - 184.3 (?), 26.2.2011 12:40
Zdravím, ja by som potreboval poradiť. Mám nový fíkus benjamín na hydrophónii asi mesiac a začali sa objavovať na listoch malé pluzgieriky ktoré po pár dňoch začínajú tmavnúť a vznikajú z toho také čierne bodky a zároveň sa na listoch vytvárajú akoby praskliny ktoré časom na okrajoch vyschnú a vytvoria na liste jazvu cez ktorú je skrz na skrz vidno. A na koniec mladé listy ktoré akurát vyrašili bud odpadnú alebo začínajú strácať chlorofil a tým sú flakaté. Za skorú odpoveď ďakujem. Ivan
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Napojení na novou kanalizaci9.6.2025
Robotická sekačka na chalupu6.6.2025
Filtrace kohoutkové vody6.6.2025
Robotická sekačka na chalupu5.6.2025
Robotická sekačka na chalupu3.6.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?29.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz