Ficus Benjaminek - žloutne, opadává, listy vypadají seschle



host - 245.187 (?) 
24.2.2011 14:53, zobrazeno: 13668x

Dobrý den mám problém s novým Benjaminkem.Donesla jsem si domu rostlinku a hned druhý den se začli listy ohýbat, vypadjí jako by usychaly, lehce žloutli a hodně opadává.Fakt je ten že jsem ho vezla autobusem tak mě napadlo jestli neofouknul ale co s ním?Moc děkuji za odpověď a za radu Simona

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 57.115 (?), 14.5.2011 22:34

Benjamínek je na jedné straně naprosto nenáročná rostlinka, na druhé straně velmi "rafinovaná". Mám s ní 20leté zkušenosti a několik jsem jich už rozdal svým přátelům. Zpravidla tato změna vedla k jejich "smrti"(toho benjamínku!!!). Z toho jsem usoudil, že je velmi choulostivý na změnu místa, světové strany, přemokření nebo sucho. Musíte se ho naučit pěstovat, nesmírně citlivě reagovat na teplotu - v té souvislosti na zálivku, která nesmí být nikdy přemrštěná. Mé nejlepší zkušenostu jsou s řízky, prakticky 100% schopnost zakořenit letorostů a to v kterékolik roční době. Mám jednu rostlinku asi 18 roků, vysokou cca 50 cm, kterou jsem si vypěstoval odříznutím asi 30 cm vrcholového terminálu (naříznutí, obal z mechu, zakořeněné do něj, pak oddělení a zasazení). Od té doby jej řežu a řežu, takže mám asi 5o cm bonsajku, s kmínkem asi 3-4 cm v průměru. Doporučuji vám, napěstujte si ho od malička sama z řízku, umístěte ho do polostínu a určitě se vám zadaří. Přeji hodně úspěchů. Pěstovatel-amatér z Brna.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 123.46 (?), 21.9.2012 19:00

Též mám problém jako paní Simona.Nepřelitý týden doma po převozu busem..Jeden lsit suchá již z květinky, a další doma, či opadávání. Těžko budete amatér, když máte strom tak vysoký.

Já čtu vše, co se píše o kytkce, ale zatím jen začínám pěstovat pár měsíců. Takže co má laik jako já či jiní, doma pak udělat.

Mě zatím žádná větvička od ibišků, i fíkuse benjamina, nezakořenila...

Takže to zase není taková brnkačka. Nějaké kytky si i přinesete domů napadané, jako nepř,. ibišky, které jsem pak i musela stříkat..

Je to skutečné těžké. Někdo může chtít a přesto vše zabije a nemusí ani přelévat.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika