Co je tohle za breberu?

host - 45.5 (?)
30.1.2010 15:12

Nevím jak se jmenuje, objevila jsem ji na klívii, ale zbavila jsem se toho tak, že jsem si vzala štěteček, olej a každýho jsem potřela jedlím olejem, kořeny jsem vyprala v čisté vodě a nechala 1 den oschnout. Druhý den jsem rostlinu důkladně osprchovala vlažnou vodou a zasadila. Celé léto jsem ji nechala venku na stiném místě. Přeji úspěšný boj.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
alkuska - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (72) - 6.245 (?), 1.11.2009 11:13, zobrazeno: 8097x

Dobrý den,

na fuchsii jsem objevila po přenesení z venku do tepla tohle, je to 2-3 mm malé, narůžovělé a přisáté na listech. Zdá se mi že to tvoří jmná vlákna. Nevíte co to je a co s tím? Fuchsii už opadala půlka listů.

Bez názvu
Bez názvu

host - 127.63 (?), 1.12.2009 12:33

Nikdo nevi... :) tak pridavam info jak to dopadlo - postrikala jsem to dukladne agrilonem a vystrcila na oschnuti na balkon (hned po napsani dotazu sem, cili na zacatku listopadu). Pak jsem na to samozrejme zapomnela a kdyz jsem se za tri hodiny vratila, zjistila jsem ze je fuchsie omrzla, ale doslova - na listech mela zmrzle kapky toho agrilonu. (zrovna jak na potvoru i pri letosnich vysokych teplotach, kdyz jsem ji tam davala, bylo okolo 10 stupnu!, ale rychle se ochladilo). Zanesla jsem ji do tepla, opadaly ji vsechny listy a vypadala jako sucha. Ale ted znova obrasila, uz i kvete a potvora je pryc. :) Nechtene drasticka lecba ale zabrala.

host - 45.5 (?), 30.1.2010 15:12

Nevím jak se jmenuje, objevila jsem ji na klívii, ale zbavila jsem se toho tak, že jsem si vzala štěteček, olej a každýho jsem potřela jedlím olejem, kořeny jsem vyprala v čisté vodě a nechala 1 den oschnout. Druhý den jsem rostlinu důkladně osprchovala vlažnou vodou a zasadila. Celé léto jsem ji nechala venku na stiném místě. Přeji úspěšný boj.

panidana. - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (149) - 96.2 (?), 30.1.2010 15:36

Je to červec.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Kúdel alebo teflónová páska?13.10.2025
Kotel Sam Bio 910.10.2025
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?2.10.2025
Robotická sekačka na chalupu1.10.2025
Nestabilní pH v bazénu1.10.2025
Vzdálenost zahradního domku od plotu - zkušenosti23.9.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025