Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Pavlo,

ja bych asi nevahala a ficus dala pod sprchu na par minut a presadila. Koreny bych ale nejdrive umyla v kyblu v roztoku vody,  lihu a par kapek mydla na nadobi, pak oplachla vlaznou a cistou vodou.Nechci se moc opakovat, ale zkuste, jak jsem jednou jiz psala substrat bez hliny. Verte mi, je lehci a sterilni. Na Benjamin bych asi pouzivala 1raselina:1vermiculite:2 perlite. Nebo kaktusovou smes s trochou raseliny, pokud kaktusova smes se prodava sterilizovana?  To ja nevim. Raselinu prelejte varici vodou a nechte ustat pres noc, nebo aspon par hodin. 

Da to trochu vic prace nez rostlinu hodit do hliny ale aspon budete vedet ze v ni nejsou vajicka ruznych puklic, musek, atd. Kvetinac bych budto vyvarila nebo pouzila novy a dobre vymyty v horke vode s mydle a nejakeho desinfectiho prostredu.

Jak dale pokracovat? Dala bych rostlinu na tac s vodou aby se zvysila trochu vlhkost a take zvysila svetlo. To muzete mozna udelat i zarovkou (zarivkou). Zapadni okno asi nebude stacit. Az vyrazi nove listy, coz by mel, zacnete ho slabe hnojit. Ale o tom, az Vam poroste. To je vse co ja bych udelala. Hlavne listy nestrikejte vodou. Zalejvejte malo casto. Doufam, ze u okna neni moc velika zima.  Ale, je mozne, ze Vam nekdo poradi jak 'musky' rychle zabit? Kozicka

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika