Jo, jo, aspoň někdo má smysl pro humor. Royalvee určitě dobrý, ale třeba takovej Veecot z Vinelandu se mi prozatím moc nezamlouvá. Veteran mně, Jirko, ani nepřipomínej. Doufám, že budeš mít víc štěstí. Tehdejší jízda do Jaroměře nebylo žádný terno, ale kdo to tenkrát mohl vědět.
Jiří 1968 - Diamantový Zahrádkář (1422) - 137.210 (?),27.7.2017 16:43
Dnes jsem prubnul první Royalvee, výborná aromatická raná broskev, spolehlivá, odolná na zimní i jarní mrazy.Jestli se jí Petře, Avalon Pride vyrovná budu spokojen, snad budeme za rok moudřejší.
Od těch podprůměrných meruněk si musím spravit chuť pořádnou broskví. Vůbec jsem už dávno přemýšlel polovinu meruněk vyházet a soustředit se na nejžádanější ovoce u nás doma - broskve. Takovou spolehlivou broskví, která spraví chuť je právě Royalvee. Jedna z nejlepších předredhavenovských odrůd.
Jiří 1968 - Diamantový Zahrádkář (1422) - 137.210 (?),4.8.2017 16:29
Ano je to tak, Royalvee je sázka na jistotu.Dnes jsem obral posledních 9 kousků a tím pro mně letošní broskvová sezóna skončila.Sice mám ještě jeden plodík na Harrow Beauty, ale pochybuju že jej hmyzáci nechají dozrát.
Zasáčkovat, Jirko. Jinak asi můžeš litovat absenci úrody u Frýdku Místku, jelikož odrůdy po RH začínají vykazovat úžásné chuťové vlastnosti. Zřejmě výborný rok pro veškeré žlutomasé broskvoně. Jeden z nejlepších, co pamatuju. Na jihozápadním Slovensku možná běžná záležitost, ale tady nikoliv.
Jiří 1968 - Diamantový Zahrádkář (1422) - 137.210 (?),18.8.2017 18:34
Royalvee zařadil do svého sortimentu i Limbach (za krásných 16 Éček).Uveden je i původ odrůdy- šlechtitel Vineland Station, Ontario, Canada (Halehaven x Vedette) x Veteran.Celkem slušnej oddíl, ten Vineland Station, skoro jako "Chvojkovice-Brod".
Jo, jo, aspoň někdo má smysl pro humor. Royalvee určitě dobrý, ale třeba takovej Veecot z Vinelandu se mi prozatím moc nezamlouvá. Veteran mně, Jirko, ani nepřipomínej. Doufám, že budeš mít víc štěstí. Tehdejší jízda do Jaroměře nebylo žádný terno, ale kdo to tenkrát mohl vědět.
Už poměrně osvědčená broskvoň ROYALVEE zrající na přelomu července a srpna (v posledních horkých letech dříve), dává již pravidelně "dobře aromatické" (Tomáš Jan) broskve. Nevýhodou se může zdát pecka neodlučitelná od dužniny.