Royalvee
|
|
|
|
|
 |
 |
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10519) - 70.240 (?), 15.7.2014 0:24, zobrazeno: 26370x
Broskvoň Royalvee zůstala tak trochu ve stínu svých populárnějších jmenovců řady Royal Glory, Royal Gem a spol. Nakonec pochybuji, že si ji vůbec někdo pořídil. Odrůda zraje společně s Harnasem na přelomu července a srpna, letos o něco dříve. Jak je vidět, tak nyní pomalu zrající plody mají podobně zbarvenou dužninu, ale i chuť jako například kvalitní Favorita Morettini 3, či Michaela. Možná, že je to předčasné a troufalé tvrzení, ale v tomto roce tady platí. Je to určitě příjemné překvapení.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10519) - 196.17 (?), 28.7.2014 13:05
U mě to letos s broskvemi zatím není nic moc. Kvůli nedostatku těch raných jsem nechal zbytečně mnoho plodů na Favoritě Morettini 3 a kvalita byla jen uspokojivá. Odrůda díky tomu nemohla předvést svoji parádní chuť. Fenix nestál za nic a nově narostlé listy jsou už teď žluté až bílé, takže to vidím na asfixii. Falešná Dixired měla plodů málo, byly dosti malé, ale přesto výborné. Promiňte, ale stále dokola fotím pár plodů na Royalvee, které překvapily svoji chuťovou kvalitou, ač byly zcela neodlučitelné od pecky. Nějaké plody mám ještě na RH, více na Harbritte, Halehavenu, Envoyi, Krasavě a Flamingu. Nečekám ale žádnou chuťovou hitparádu. Rád bych se mýlil.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Jiří 1968 - Diamantový Zahrádkář (1422) - 137.210 (?), 4.8.2015 14:39
Já mám Petře, meruňek a broskví spoustu, jak se tady s oblibou říká(ež v řiť šťipe) Zrovna sklízím poslední Royalvee, následovat budou RH a Harbite.Royalvee nebude asi taková bomba ja R.Glory, ale já jsem s ní velice spokojen, aroma zralých plodů je cítit už při vstupu na zahradu, chuťově taky neurazí, je šťavnatá, osvěžující,jediné, malé mínus je neodlučitelná pecka.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |