Redwin, Amsdenova, Primissima Delbard
|
|
|
|
 |
 |
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10519) - 70.240 (?) 19.6.2014 20:57
Plod první zrající odrůdy v našem sortimentu PRIMISSIMA DELBARD (30 dní před RH) trpí sice špatnou odrůdovou vlastností - praskání pecky, ovšem jinak je to velmi nenáročná odrůda na pěstování. Kadeřavost listů broskvoně prakticky "nezná" a obejde se tudíž bez chemického ošetření. Menší plody a praskání pecky vynahradí svoji úžasnou raností. V letošním roce je to už kolem 20. června. Pokud jde o kvalitu plodů, tak bych jen poznamenal, že kdyby tady stála velká broskvoň této odrůdy, tak její plody by se určitě snědly, jelikož po těchto raných broskvích by se jen zaprášilo. Takto časná zralost je totiž prostě senzace. Mně tady v šedé jílovité hmotě dlouho na této podnoži nevydrží, ale kdyby jste měli zájem o koupi, tak se obraťte na adresu www.staré odrůdy v Bojkovicích.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10519) - 70.240 (?), 28.6.2015 13:59
Tak, jak se jeden z dílů Mr.Beana jmenuje: Mr.Bean už ZASE jezdí, tak odrůda Primissima Delbard už je ZASE zralá. Věřte tomu nebo nevěřte, je to tak. Pecky jsou sice nevyvinuté a plody malé, ovšem jsou zralé!!! U některých je chuť krásně "arkticky" aromatická, tedy typická pro bělomasé odrůdy, u některých méně krásně. Rozplýval jsem se stejně, jak to umí jen Mr. Bean. Přemýšlel jsem už minulý rok po raketovém dozrání Primissimy koncem června, že si nechám vyrobit tričko z nápisem této odrůdy. Jinak, Redwin je samozřejmě ještě tvrdý a nevybarvený.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|