Ohryzená broskyňa

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6662) - 70.100 (?)
1.3.2011 10:11

No právě proto, pan spisovatel píše o stromech, pravděpodobně asi strom neviděl, tedy nesmysly, které zplodil, když si přečetl zahrádkářskou knížku po dědečkovi. Broskvoň má totiž řídké dřevo a je velmi závislá na vodě, resp. vyschnutí pletiv. Takže pokud už není suchá teď, uschne stoprocentně zjara. Ale čiňte, jak se Vám líbí.

Podle mne zachraňování starých... čehokoliv je v drtivé míře nesmysl. Ty "objekty" (stromy, budovy, koupelny) již dosloužily a je třeba je nahradit novými. Kdyby naši předkové v řadě jen zachraňovali, pak dodnes žijem v zemljankách a jíme pláňata.

Vynášet ortel nad životem  - zejména pokud jde o strom je zvrácená filosofie. Na čem sedíte? Jestli je ta židle ze dřeva, jděte položit kytičku na hrob toho stromu a omluvte se mu.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 92.61 (?), 22.2.2011 23:40

Radšej teda počkám do kvetu až bude miazga.

host - 180.10 (?), 23.2.2011 7:48

Dobrý den. Jak Vám tady radí zkušení. Kupte prostě nový, již zapěstovaný stromek. Pokud budete očkovat na prorostlou podnož, budete čekat 2 roky na zapěstování korunky. Pokud Vám proroste ušlechtilá část, budete čekat rok. Zbytečný čas. Do té doby již můžete mít zapěstovaný stromek z toho, co si zakoupíte. Stanislaw

host - 92.61 (?), 23.2.2011 23:40

Ja mám broskýn dost, mne je iba ľúto ju hodiť do kompostu.

host - 225.76 (?), 1.3.2011 8:37

Aj mne je luto vynasat ortiel nad zivotom... Prave som sa dostala ku knihe od rakuskeho "agrarrebela" Seppa Holzera, ktory okrem ineho skupuje odpadove stromy pred vyhodenim a svojskymi metodami ich zachranuje... Idem (podla jeho obrazku) zniceny kmen broskyne skusit obnovit vrubikmi - implantovat prutiky okolo obvodu kmena na znicenom mieste... priznavam, v knihe nie je rec o broskyniach, len vseobecne k stromom, tak ci to vyjde, neviem, som laik...  pokus o zachranu je myslim lepsi ako strom pochovat bez namahy, preto drzim palce vsetkym, ktori vidia v strome viac ako len nastroj produkcie.  

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6662) - 70.100 (?), 1.3.2011 10:11

No právě proto, pan spisovatel píše o stromech, pravděpodobně asi strom neviděl, tedy nesmysly, které zplodil, když si přečetl zahrádkářskou knížku po dědečkovi. Broskvoň má totiž řídké dřevo a je velmi závislá na vodě, resp. vyschnutí pletiv. Takže pokud už není suchá teď, uschne stoprocentně zjara. Ale čiňte, jak se Vám líbí.

Podle mne zachraňování starých... čehokoliv je v drtivé míře nesmysl. Ty "objekty" (stromy, budovy, koupelny) již dosloužily a je třeba je nahradit novými. Kdyby naši předkové v řadě jen zachraňovali, pak dodnes žijem v zemljankách a jíme pláňata.

Vynášet ortel nad životem  - zejména pokud jde o strom je zvrácená filosofie. Na čem sedíte? Jestli je ta židle ze dřeva, jděte položit kytičku na hrob toho stromu a omluvte se mu.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?29.5.2025
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz