Odrůda nektarinky

host - 3.26 (?)
7.7.2009 20:26

Ahoj, nejsem sice odborník, ale podle mě máš broskvoň a ne nektarinku.Není nic takového, na začátku broskev, na konci nektarinka.Nektarinka je od začátku holá jako třeba švestka.Jestli jsou tyhle fotky ze 30.6.letos, tak gratuluju, jsou perfektní.Pro určení odrůdy by bylo dobré vědět, kdy přesně dozrávají, jestli jsou bělo nebo žlutomasé apod.Já mám doma broskvoně Redhaven, Sunhaven a Cresthaven a nektarinku Harko, ale ani na jedné nemám tak velké plody v tuhle dobu.Bydlím kousek od Plzně. Janina

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5591) - 191.158 (?), 30.6.2009 8:16, zobrazeno: 11563x
Mám zasazenu nektarinku, která má zpočátku "chlupaté" plody ale po dozrání je slupka hladká. V prvních týdnech by snad každý řekl že je to broskev. Bohužel nevím jak se jmenuje. Pomůže někdo? Děkuji MP.
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu

host - 3.26 (?), 7.7.2009 20:26

Ahoj, nejsem sice odborník, ale podle mě máš broskvoň a ne nektarinku.Není nic takového, na začátku broskev, na konci nektarinka.Nektarinka je od začátku holá jako třeba švestka.Jestli jsou tyhle fotky ze 30.6.letos, tak gratuluju, jsou perfektní.Pro určení odrůdy by bylo dobré vědět, kdy přesně dozrávají, jestli jsou bělo nebo žlutomasé apod.Já mám doma broskvoně Redhaven, Sunhaven a Cresthaven a nektarinku Harko, ale ani na jedné nemám tak velké plody v tuhle dobu.Bydlím kousek od Plzně. Janina

Maty - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (976) - 97.44 (?), 7.7.2009 20:34

Může to být broskev odrůdy Favorita Morettini 3, alespoň dle krásně zbarveného líčka v tuto dobu.
Martin

host - 171.155 (?), 7.7.2009 20:54

je to broskev, žádná nektarinka

Lucas

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5591) - 191.158 (?), 9.7.2009 15:20
Favorita Morettini dopadla takhle (viz. obrázek). Včera jsem je všechny očesal, téměř všechny byly na vyhození po napadení strupovitostí. Hodně rychle v horku a dešti dozrála, změkla ale nestačila nabrat sladkost. Jsem z Břeclavi.
Bez názvu
Bez názvu

Maty - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (976) - 97.44 (?), 9.7.2009 17:07

Jsem na tom stejně, loni výborné, letos mdlé chuti. Momentélně dozrávají (Ostravsko). Máte také problém s praskáním plodů u této odrůdy?
Martin

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5591) - 156.5 (?), 9.7.2009 17:49
Díky napadení strupovitostí a nadbytkem vláhy (vysoká spodní voda, těžká půda) odcházejí dříve než by mohly popraskat. Rodí mi asi čtvrtým rokem, je velmi ranná, ale problém s praskáním jsem nezaregistroval. Horka střídající se z dešti, noční chlad (blízkost řeky Dyje) - to je u mne asi ten největší problém za poslední 2 roky.

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5591) - 191.158 (?), 9.7.2009 15:32
Janino, děkuji za gratulaci a budu aktualizovat foto. Nektarinky jsem měl dvě, ale obě jsem zlikvidoval. Doma po opakované nákaze padlím (rodila nádherně, zavařovalo se o 106), na zahradě strupovitost a vysoká hladina spodní vody doplněna častými srážkami (Harko). To, že plody nejsou zpočátku hladké, jsem při prvním odkvětu zaregistroval okamžitě, jenže v té době jsem si již ani nepamatoval kde jsem strom kupoval (jako nektarinku). Pokud to není nektarinka, tak je to určitě broskev převlečená za nektarinku! :-) Mirek
Bez názvu
Bez názvu
Je tvdá, ale již sladká
Je tvdá, ale již sladká
Bez názvu
Bez názvu
Nazdar krasavico!
Nazdar krasavico!

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5591) - 191.158 (?), 15.7.2009 9:07
Že by to byla tato odrůda? TELIESA Středně zrající odrůda, která dozrává 4 dny po odrůdě Red Haven. Plody jsou střední až velké, mají kulatý tvar. Základní barva je červená, krycí tmavě červená barva kryje téměř celý plod. Dužnina je žlutá, má rozplývavou velmi šťavnatou konzistenci. Vyniká výbornou aromatickou chutí. Je středně odlučitelná od pecky. Plodnost je dobrá a pravidelná. Růst stromů je střední až silný, vytváří vznosné koruny a dostatek plodonosného obrostu. Má dobrou odolnost vůči nízkým teplotám ve dřevě i v pupenech. Kadeřavostí je napadána středně. Je atraktivní žlutomasou odrůdou, vhodnou pro přímý konzum. Lze jí vysazovat do všech oblastí vhodných pro pěstování broskvoní. Speciální požadavky na agrotechniku nemá. Z pěstitelských tvarů jí vyhovují duté koruny i plošné tvary.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Koš na čidlo16:14
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Koš na čidlo9.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz