Ochrana před mrazem a snad i ohryzem

host - 9.141 (?)
7.12.2006 21:43
Je to velmi dobré útočiště pro škůdce, perfektně pod nám přezimují. Podobné obaly např. z půapíru se radí zjara spálit - nevím jak ale s umělou hmotou. Jinak pod ním zimují i škvoři - jsou jako predátoří pro mnoho škůdců, ale občas dokáží také škodit. Pod některými obaly jsem našel i plže, nevím zda je to pravidlo nebo náhoda. Už tyto obaly raději nepoužívám - nemám jich tolik, abych je dával každý rok nové.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 226.163 (?), 29.10.2006 13:59, zobrazeno: 5264x
Vyzkoušel jsem netradiční ochranu před ohryzem a před mrazem. Vzal jsem izolační trubku z mirelonu (izolace na topení) a obalil jsem tím kmínek stromku. Na celé výšce jsem to asi dvakrát převázal. V minulé zimě jsem neměl jediný případ zmrznutí čerstvě vysazeného stromku. Máte s tím někdo zkušenosti? Bojím se to použít podruhé, aby vevnitř nebylo útočiště chorob a škůdců. Dík za odpověď.

host - 9.141 (?), 7.12.2006 21:43
Je to velmi dobré útočiště pro škůdce, perfektně pod nám přezimují. Podobné obaly např. z půapíru se radí zjara spálit - nevím jak ale s umělou hmotou. Jinak pod ním zimují i škvoři - jsou jako predátoří pro mnoho škůdců, ale občas dokáží také škodit. Pod některými obaly jsem našel i plže, nevím zda je to pravidlo nebo náhoda. Už tyto obaly raději nepoužívám - nemám jich tolik, abych je dával každý rok nové.

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18319), 11.12.2006 11:07

Pokud máte obalů na trubky dost, klidně je používejte.Výborně izolují před mrazem, chrání před zajíci, stíní a snadno se s nimi pracuje, jsou jen trochu drahé.
Škůdci pod nimi, pravda, mohou přezimovat. To však mohou i jinde (mulčovací folie, nastýlky apod.) Namočení obalů do sudu se slabým roztokem vápna nebo jiné desinfekce a následné vysušení problém vyřeší. Kdybych obaly měl, používal bych je též

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18319), 11.12.2006 11:09

Škvory bych za predátory nepovažoval. Rostlinám příliš neškodí, ale živý hmyz prakticky nežerou.
Plži se zdržují pod obaly, které zadrží vlhko, to je v tomto případě možné

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nestabilní pH v bazénu11.8.2025
Nestabilní pH v bazénu10.8.2025
Nestabilní pH v bazénu9.8.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025