Ještě čekejte a rozumně zalévejte (aby bylo pod stromkem stále vlhko až mokro, nikoli však bažina). Pupeny se u takových stromků zpravidla probouzejí později, běžně až v polovině května. Pokud se pupeny nepohnou do konce května a nebo před tímto termínem zaznamenáte příznaky sesychání větviček, stromek vyjměte z půdy a zkontrolujte jeho kořeny. Pak vložte spodní část stromku do nádoby s vodou na 24 až 48 hodin. Následně jej opět zasaďte, ještě více zastřihněte (ponechte minimum pupenů) a na jižní stranu před stromek nainstalujte dočasnou stínící zábranu. Více pro váš stromek asi udělat nelze.
PS: Teď koukám, že se svojí radou mně už předběhl kolega Mirek (protože jsem byl v průběhu psaní svého příspěvku dočasně zaneprádněn jinou činností, a tak mi to trvalo déle). Myslím, že naše rady se víceméně kryjí, až na jeden detail. Já bych se zatím s tím vyjímáním stromku ze země neukvapoval a ještě bych počkal. Pravidelně bych kontroloval, zda nezačíná sesychat, možná bych výhony ještě více přistřihl a případně zastínil proti vysušujícím účinkům jarního sluníčka (například navlečením mirelonové trubky na kmínek, trubku koupíte v každém instalatérství).