V českých podmínkách mnohých nadmořských výšek 400 m a výše bych byl za chuť "dají se jíst" a menší plody pro konstatování: zaplať Pánbuh.
Jistě, kolem Prahy, na mělnicku nebo na jižní Moravě, prosím, poohlédl bych se po něčem světovějším, pokrokovějším, ale v podmínkách pahorkatiny budu rád za žlutozelené malé přitom ale sladké plody semenáčů.
Takže já nevím, já myslím, že do podmínek 400 a výše je lepší sázet švestky a ty jsou přeci taky dobré. Samozřejmě údaje v(nových) knihách mohou být lehce nadnesené a chápu požadavky některých zde, po lepším větším ovoci. Já si však myslím, že odrůda Harko je nektarinkou do okrajovýh oblastí a že nám svou chutí, která jistě připomíná broskve a nektarinky dobře splní nehledě na prakticky celočervenou slupku. Zvláště když je mrazuodolnější a dovede udržet plody do konce. Možná by za to stálo Harko v době růstu plůdku po odkvětu hodně zalévat, aby byly plody aspoň tedy střední.
Ve srovnání s další u nás často nabízenou Flavortop, si myslím že nezklame.
Jinak samozřejmě zkoušejte novinky, odrůdu Big Top mají v Plzni. Je taktéž celočervená a big.