Kdy přesadit broskvoň
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 207.143 (?), 23.8.2009 21:46, zobrazeno: 36849x
Dobrý den, chtěl bych poradit, kdy je nejlepší čas na přesazení tříleté broskvoně?
Popřípadě jak.
Děkuji
Mirda
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 176.18 (?), 23.8.2009 23:59
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 161.138 (?), 25.8.2009 1:23
V každém případě až na jaře a silně zredukovat korunu, pokud možno nepoškodit kořeny a příp. poškozené zestřihnout hladkým řezem.Kmínek po přesazení zabalit do savého hadru a vlhčit. Řezy na korunce zamazat štěp. voskem, nikoliv balzamem. Snad se vám to podaří. Pavel Skála
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 236.98 (?), 25.8.2009 16:03
Děkuji za radu, snad se to podaří!
Mirda
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 48.30 (?), 1.11.2009 17:10
Nechci se hádat, ale přesazovat a vůbec vysazovat broskve jedině na podzim. Mám to od starých zahrádkářů. Vysadil jsem na podzim již kolem 8 broskví a všechny v pohodě. Přesazoval jsem 4, některé už ř let staré a také v pohodě.
Jednou jsem vysazoval broskev na jaře a hrůza. Pravda je taková, že na podzim stromek krásně do jara zakoření a na jaře už může v pohodě růst. Na jaře než stačí zakořenit, tak sluníčko vytahá mízu a stromek oslabí.
Jediný fígl pro podzimní přesazování a vůbec výsadbu je na podzim dobře zalévat a toté platí i pro zimní měsíce. Když se trochu oteplý opět strom hodně prolít vodou. Pokud by neměl dostatek vláhy, vymrznoul by.
|
|
 |
|
 |
 |
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18319) - 65.50 (?), 1.11.2009 17:59
Připadá mi, že panu 48 30 je líto, že se na zdejším fóru hádají jen o motorových pilách, tak chce trochu podnítit diskuzi.
Část pravdy ale v posledním odstavci skutečně je. Pokud se přeci jen brosvoň na podzim vysadí (byť bych to nedělal), je potřeba stromek opakovaně zalévat. Ne proto, že by vymrznul, nýbrž uschl. To proto, že na podzim vysazený stromek, na rozdíl od jiných ovocných druhů, nezakoření.
S dovolením zůstanu u jarní výsadby.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |