Kadeřavost broskvoně 2021
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10317) - 70.240 (?), 16.5.2021 15:22
Prší, prší, jen se leje, kam koníčky pojedeme. Pojedeme na luka, až kukačka zakuká. A věrným přítelem špatného počasí je kadeřavost listů broskvoně a moniliový úžeh peckovin. Plán ale zůstává jasný i do budoucna: 2x Champion a 2x Syllit. Všude kam se dostříklo postřikovačem je situace bezvadná, Ve vyšších partiích se něco objevuje. Moniliový úžeh se také snaží dostat ke slovu, nejvíce klasicky na náchylném Bergeronu. Příště by neškodilo nechat minimálně jeden postřik na pozdější dobu. Otázka zůstává, jak účinný je ten Prolectus, když se v návodu k použití uvádí, že při velkém tlaku choroby je účinek slabší. Možná, že místo něj použiju Talent, nebo Magnicur Quick. Doufám, že ten Prolectus bude účinný alespoň na moniliovou hnilobu, když už má tu výhodnou OL 1 den.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10317) - 70.240 (?), 18.5.2021 15:17
Kukačka už zakukala, a protože pršet nepřestává, silně "kuká" i kadeřavost a monilie. Krásně je vidět rozdíl mezi málo ošetřeným porostem broskvoní, vůbec neošetřeným, a 4 x ošetřeným Championem a Syllitem. Jsem s tímto výsledkem spokojený, protože jsem se už domníval, že žádná kadeřavost letos není i bez ošetření. Co se týče násady, tak například na Springcrestu bylo dost letorostů třeba s dvaceti plůdky, ale bez rašících listů. Všechny tyto letorosty bez rašících listů jsem odstranil. Opylení broskvoní jde skoro samo, kdežto ty švestkomeruňky a aziatky jsou na tom bledě. Jedině snad ta Fortune něco má.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|