Jakou zakrslou broskvon doporučujete?

host - 248.54 (?)
7.8.2019 10:26

Na netu nabízí zahradnictví Urban (Brněnsko) broskvoň Redhaven očkovanou na zakrslé podnoži.           Lída

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 5.189 (?), 6.8.2019 23:06, zobrazeno: 2951x

Dobrý večer,

chtěl bych poprosit zdejší broskvology o případnou pomoc a radu s výběrem zakrslého stromku broskve. Na E-shopech se toho o vlastnosti plodů moc nedozvím (velké růžové květy a jedlé plody) a některé z nich mají i stejné texty a popisky, dokonce se mi zdálo že i včetně nějaké chyby :-) 

Z řad známých a okolních zahrádkářů je na tom s přehledem nejhůře (nejenom ze zakrslých) odrůd Bonanza. Té se budu chtít pravděpodobně vyhnout. Nejde od pecky, dužina tvrdá, vláknitá až dřevnatá, chut taková... nijaká.Plodnost neoslnivá (i s přihlédnutím k zakrslosti) Ta,,nová odrůda,, je prý lepší - našel jsem ještě další růžovokvětou žlutomasou, která by mohla,,nové odrůdě,, odpovídat popisem a sice Amber pix Zee (na tu mám zálusk) a nebo také Honey Gold, která u lepších popisů E-shopů připomíná Bonanzu. 

Máte někdo (alespon třeba i z doslechů) zkušenost s nějakou zakrslou broskvičkou, která by mohla alespon vzdáleně připomínat zmenšený Redhaven? Nebo šla alespon dobře od pecky a připomínala chutově broskev? :-) 

Děkuji moc všem za případné komentáře. 

PS: Jsem amatér a ještě začátečník - ale napadla mě taková asi hodně velká blbost, nešla by třeba naočkovat normální broskvon na nějakou zakrslou podnož pro ty minibroskvičky? Rád za to i zaplatím. Řízky bych měl z Redhavenu. 

Díky, Martin 

host - 248.54 (?), 7.8.2019 10:26

Na netu nabízí zahradnictví Urban (Brněnsko) broskvoň Redhaven očkovanou na zakrslé podnoži.           Lída

host - 242.181 (?), 23.3.2025 8:34

V roce 2024 v únoru jsem si koupila broskvoň Honey Gold, vyrostl na jaře 1 kvítek ten samozřejmně upadl, celé léto až do podzimu krásný listnatý sttromek)mám ho v 10 l kýbli, Letos má kásně napučeno jsem zvědava kolik bude mít květů a hlavně nemá být tato brosvoň náchylná na kadeřavost, přinojovala jsem jí bio odpadem i trochu NPK s pozdravem Dagmar.

Honey Gold
Honey Gold

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2184) - 168.103 (?), 23.3.2025 16:20
FM3 naočkovaná na semenáček broskvoně v 2021 a pěstovaná podobně jako zakrslá v 10l květináči.
zakrslá broskvoň
zakrslá broskvoň

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2184) - 168.103 (?), 23.3.2025 16:32
Zakrslá nektarinka Balkonella naroubovaná koncem ledna na semenáček broskvoně.
Balkonella
Balkonella
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Koš na čidlo9.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty