Jakou odrůdu bych si měla koupit?

host - 202.96 (?)
31.3.2010 11:47

Děkuji pane Vysloužile, kupoval jsem v tady často zmiňovaných Želešicích.Raději zakoupím Sylit a o víkendu postříkám.Když jsem zahradu kupoval, ani jsem nevěděl co mě vše čeká, jó člověk se učí pořád :o)

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 202.96 (?), 31.3.2010 10:52

Mám to tedy ještě posříkat, i když je to narašeno?

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18319) - 65.50 (?), 31.3.2010 11:27

Můžete, ale už ne mědí (Kuprikol, Champion), nýbrž třeba Syllitem. Sazenice z dovrých školek bývají postříkané. Pozná se to podle namodralých zbytků postřiku.

host - 202.96 (?), 31.3.2010 11:47

Děkuji pane Vysloužile, kupoval jsem v tady často zmiňovaných Želešicích.Raději zakoupím Sylit a o víkendu postříkám.Když jsem zahradu kupoval, ani jsem nevěděl co mě vše čeká, jó člověk se učí pořád :o)

host - 202.96 (?), 31.3.2010 19:06

Tak jsem dnes koupil ten Syllit 65 WP Mám u té broskvoně postříkat jen ty větvičky, nebo i kmínek?Jsou tam sáčky po 5g tak předpokládám že mi toho plno zůstane vzhledem k tomu, že budu stříkat jen letos vysazený stromek.Můžu to zužitkovat i na něco jiného? Mám ještě vysazeny jabloně, švestku,třešeň,angrešty i rybíz.Děkuji Zdenek.

host - 176.18 (?), 31.3.2010 21:32

Stromky se stříkají celé, "od hlavy až k patě". Na přípravku je vždy návod, nač a v jaké koncentraci lze použít. Sáček nemusíte najednou rozmíchat celý, syllit se používá i na strupovitost, tak zbytek sáčku (ne roztoku!) můžete použít potom.           Lída

host - 202.96 (?), 1.4.2010 16:43

Děkuji Vám Lído :o)

host - 46.80 (?), 3.4.2010 21:32

Asi takhle, pokud bydlím v oblasti okrajové pro pěstování broskvoní, byl bych vděčný za jakoukoli urozenou broskev. Redhaven mi přijde překonaná. Volil jsem Kanadu a sice odrůdu Harbrite, která je časově zhruba stejně k jídlu jako RH, taky žlutomasá, ale je odolnější proti klejotoku a ve dřevě proti mrazu. Letos uvidím jak to dopadne, jelikož mi původně pěkný stromek načali zajíci v době, kdy nebylo kde kousnout jiné potravy. Nějaké plodonosné výhony tam zůstaly, takže uvidím. No a abych měl i něco na červenec, tak jsem zvolil jako druhou italskou odrůdu Favoritu Morentini 3, byť má kalichovité květy a neodlučitelnou pecku od dužniny. Budu rád, když okusím pár šťavnatých broskví ze své zahrady, takže tyto nectnosti oželím. Nadmořská výška 505 m, jihozápadní svah, půda - kambizem, písčitohlinitá, bez vápníku.

Jinak pro tazatele(ku) doporučuji vyzkoušet Sunhaven.

Juraj Kafka

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025