Hnojení před výsadbou stromku broskvoně red haven

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18319) - 85.27 (?)
25.2.2008 15:57

Nemějte obavy. Jáma metr široká a 60 cm hluboká představuje skoro půl kubíku zeminy. Dvě kila vápence se v ní ztratí jak nic, zejména, je li u Vás půda trochu kyselá - což je skoro všude.
  Osobně bych zeminu smíchal s kompostem a draselná a fosforečná hnojiva nasypal spíš na dno jámy (aby je nebrala tráva). Ale Váš postup je taky správný. Hnůj při výsadbě nepoužívejte, jednak pálí kořeny, navíc časem se zmenší a stromek by se propadl.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 159.67 (?), 25.2.2008 14:11, zobrazeno: 5395x

Dobrý den všem zahradkáøùm. Prosím o radu. na internetu jsem si pøeèetla celý èlánek týkající se pìstování broskvoní. Bylo tam uvedeno, že ne podzim se musí vykopat jáma 60 cm hl a 100 šíøka, hlína se má namíchat s 2 kg ml. vápence, 1,5 kg fosfátu nebo superfosfátù a 0,2 kg síranu draselného. Díra se má zasypat a stromek sázet na jaøe. Dnes jsem volala na prodej tromkù (pìstiteli ovocných stromkù) a ten mi k mému údivu øekl, že tam mi broskvoò neporoste, že jsem nemìla dávat žádná hnojiva natoš ml. vápenec! Chtìla jsem odrùdu red haven. Teï nevím co dìlat, kde je pravda, opravdu se to nesmí. Na podzim jsem byla na zahradì èech, kde radil pán, ohlednì stromkù ococných, problematika chorob, sázení a pod. ten mi øekl, že hnojiva mám použít, ale nesmím použít knùj. Jsem úplný laik, nevím co teï dìlat. Poradí nìkdo? Dìkuji Petrželová z HK

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18319) - 85.27 (?), 25.2.2008 15:57

Nemějte obavy. Jáma metr široká a 60 cm hluboká představuje skoro půl kubíku zeminy. Dvě kila vápence se v ní ztratí jak nic, zejména, je li u Vás půda trochu kyselá - což je skoro všude.
  Osobně bych zeminu smíchal s kompostem a draselná a fosforečná hnojiva nasypal spíš na dno jámy (aby je nebrala tráva). Ale Váš postup je taky správný. Hnůj při výsadbě nepoužívejte, jednak pálí kořeny, navíc časem se zmenší a stromek by se propadl.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Vzdálenost zahradního domku od plotu - zkušenosti8:43
Venkovní kuchyně na terasu/chalupu – vizualizace ZDARMA do 1–2 týdnů18.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu11.8.2025
Nestabilní pH v bazénu10.8.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz