Broskvoně 2025

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10698) - 70.240 (?)
23.7.2025 11:00

MH: Ježíšmairá, není to Maira, jj. smileyJeště zase Amsdenova? Na tu jsem zapomněl. Z těch žlutomasých je fakt dokonalá ta FM3. Stabilní chuť i u menších plodů, fakt výborná. Jitko, dík za "upřimnou soustrast" ohledně Mairy. Stromek je na myrobalánu v propustné půdě a velmi dobře roste. Horší je to s falešným Velvetem na myrobalánu v jílu. Tam je to samý klejotok a odumírání letorostů.

Neznámá bělomasá broskvoň nyní dozrávající
Favorita Morettini III
Favorita Morettini III
Favorita Morettini III
Favorita Morettini III
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

MH. - (44) - 213.87 (?), 21.7.2025 11:31

Pěkné stromky opravdu. Vášim favoritem je po Springcrestech Favoritta yes

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10698) - 70.240 (?), 21.7.2025 16:00

Spring Lady by jistě stála za to, Martine, ale protože se kryje s dozráváním odolnější a velmi kvalitní FM3, tak asi ne.

Spring Lady
Spring Lady
Spring Lady
Spring Lady
Spring Lady
Spring Lady
FM3
FM3
FM3
FM3

MH. - (44) - 213.87 (?), 21.7.2025 20:27

yes Parádní

Tak ty budou taky hodně kvalitnísmiley

Letos jsem měl první plody FM3, ale nějak málo vybarvily, byly sladké, ale méně kyselin a moučnatější, je to přesazený stromek, možná příště. 

host - 234.84 (?), 21.7.2025 20:38

Pre broskyne odporúčam podnož St. Julien alebo Adesoto.

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2335) - 168.103 (?), 22.7.2025 15:11
Každý odporúča niečo iné. Já zase doporučuji Montclar a broskvoňový semenáček.

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10698) - 70.240 (?), 22.7.2025 15:21

Propásl jsem ten jediný plod Early Alexander, Martine? Našel jsem ho pod tou bělomaskou, co měla být původně South Haven. Vůbec nevím, co je co. Luna už je zralá, Albatros ne. Ten falešný South Haven je taky zralý. Jsou to celkem kvalitní bělomasky.  Nezdá se to být Luna. Kvalita je velmi dobrá, i když nejde od pecky. Určitě lepší než moučnatý Harnas, což je moje chyba. Lotyšská Maira je zase nějaký podvod "na voliče", respektive na kupujícího. Je dávno zralá, opadala a je to bělomaska. Bylo tam dost plodů, proto jsou malé. Jako Luna se mi to taky nezdá. Prostě klasika podvodných prodejců ovocných stromků. Maira je ze Spomyšle a ten falešný South Haven je z nedalekého zahradnictví. Mám ale ještě jeden snad pravý South Haven na Adesotu. Nebo spíš si to tak "maluju", že je pravý. První pozitivní znak byly zvonkovité květy a to, že se nyní nechystá ani zdaleka dozrávat. Tu Mairu bych vůbec jako bělomasku nekupoval, měli uvedeno žlutomasá.

Early Alexander???
Early Alexander???
Early Alexander???
Early Alexander???
Early Alexander???
Early Alexander???
bělomasá, kvalitní odrůda, nyní zraje
bělomasá, kvalitní odrůda, nyní zraje
falešná Maira a bělomasá, kvalitní odrůda, nyní zraje
falešná Maira
falešná Maira
Luna
Luna
Luna
Luna
Harnas
Harnas
Harnas
Harnas

host - 141.157 (?), 22.7.2025 22:28

Lotyšská Maira je zase nějaký podvod "na voliče", respektive na kupujícího. Je dávno zralá, opadala a je to bělomaska. Přesně takhle reagoval brácha: Podvedli mě! Na mladý stromek ho asi dost zatížil, začaly padat - chuť nic moc, taky řekli bělomasá. 

Jitka

MH. - (44) - 213.87 (?), 22.7.2025 23:25

JežišMaira, snad se ti nebude o těch bělomaskách zdát smiley. Mě záměna potěší, když je to rané nebo naopak pozdní, kdy není tolik konkurenčních odrůd. Takže Luna je překonaná?

Obral jsem před pár dny poslední Amsdenovy - byly dobré a opravdu odolné, a teď mám v bělomaskách pauzu, Luna a Krasava mi ještě neplodí. 

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10698) - 70.240 (?), 23.7.2025 11:00

MH: Ježíšmairá, není to Maira, jj. smileyJeště zase Amsdenova? Na tu jsem zapomněl. Z těch žlutomasých je fakt dokonalá ta FM3. Stabilní chuť i u menších plodů, fakt výborná. Jitko, dík za "upřimnou soustrast" ohledně Mairy. Stromek je na myrobalánu v propustné půdě a velmi dobře roste. Horší je to s falešným Velvetem na myrobalánu v jílu. Tam je to samý klejotok a odumírání letorostů.

Favorita Morettini III
Favorita Morettini III
Favorita Morettini III
Favorita Morettini III

MH. - (44) - 213.87 (?), 23.7.2025 12:09

Takže ta neznámá bělomaska teď dozrávající ti zraje stejně jako Luna (RH-15dní) A taky je chuťově lepší jako Luna, ale není odlučitelná od pecky, Luna odlučitelná je? (piše se Luna - částečně odlučitelná)

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz